Световноизвестният цирков артист Енчо Керязов за пореден път успя да смае цяла
България. Този път обаче изненадата не дойде от спортната арена, а от кухнята на
талантливия акробат, където той доказа, че е истински готвач – виртуоз.
Този уикенд родната звезда и синът му Радостин бяха домакини в кулинарния риалити формат на телевизия Евроком „Гозбата на България“. Пред камерата на медията, култовата двойка от град Ямбол запретна ръкави и приготви вкусни милинки и традиционна пилешка кавърма, подправени с несравнимо чувство за хумор и в компанията на ароматното Мерло и Каберне Совиньон от серията KABILE на „Вила Ямбол“. А водещите Мила и Милен се отправиха по пътя на виното, за да разкажат на зрителите за култа на траките към божествената напитка и за традициите във винопроизводството, които са с дълбоки корени в района на древния град Кабиле край Ямбол.
През античността регионът е бил важен икономически и културен център в
Югоизточна Тракия и Долна Тунджа, а днес посреща любителите на археологията
и историята. Изграден е край голям култов център към богинята Кибела, който се
намира на възвишението Зайчи връх. Легендата разказва, че именно в древния град
Кабиле бил създаден печат с лика на богинята, който доказвал произхода на всяка
амфора с вино.
Богатото наследство на траките и техните вярвания вдъхновиха най-старата изба в
Южна България „Вила Ямбол“ да създаде серията вина KABILE. Винарната се
намира едва на няколко километра от античния град, а ликът на богинята Кибела е
изобразен върху етикетите на вината KABILE. Гордост за производителя е, че
управлява 10 000 дка собствени лозя, а сортовият състав включва над 15 винени
разновидности.