София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Алер се отпуши за разгром над Фрайбург

До края на двубоя не се стигна до повече попадения и така Борусия Дортмунд се долепи плътно до лидера в класирането Байерн Мюнхен

1 годинаФутбол 2 Симеон Кисьов

Борусия Дортмунд се разправи с един от конкурентите си за челото в Германия Фрайбург, побеждавайки го с 5:1 в двубой от 19-ия кръг на Бундеслигата. Попаденията за „жълто-черните“ отбелязаха Нико Шлотербек, Карим Адейми, Себастиен Алер, Юлиан Бранд и Джовани Рейна, докато Лукас Холер вкара почетното попадение за шварцвалдци. С този важен успех хората на Един Терзич се изравниха с Байерн Мюнхен на върха в Бундеслигата, като двата отбора имат по 37 точки. Фрайбург пък остава на 6-а позиция с 34 точки в актива си.

Срещата започна по най-добрия начин за „жълто-черните“, като Фрайбург остана с човек по-малко на терена в 17-ата минута. Тогава Килиан Силдилия фаулира цинично Карим Адейеми и получи жълт картон, който бе втори за него и той напусна преждевременно терена.

Борусия се амбицира след този гол и в 26-ата минута стигна до гол. След центриране от ъглов удар, защитата на гостите не успя да изчисти и топката стигна до Никко Шлотербек, който от малък ъгъл порази вратата на бившия си отбор.

Фрайбург смълча трибуните на „Сигнал Идуна Парк“ в 45-ата минута, когато показа страхотна техника и с удар от границата на наказателното поле матира Грегор Кобел.

Домакините обаче излязоха с нож между зъбите след почивката и головете във вратата на Фрайбург заваляха.

В 48-ата минута Карим Адейеми направи страхотно първо докосване, за да овладее убийствено подаване с пета на Джуд Белингам. Вече в наказателното поле, младият германски национал се ориентира добре и с удар по земя върна аванса на своя тим.

Три минути след това Рафаел Герейно качи топката на главата на Себастиен Алер с центриране отляво и нападателят вкара първия си гол за Борусия Дортмунд в официален мач, след като няколко месеца лекуваше рак на тестисите.

В 55-ата минута Марко Ройс направи непростим пропуск, след като получи топката на около 2 метра от вратата, но стреля нескопосано и топката рикошира в напречната греда, преди да напусне очертанията на терена.

В 69-ата минута Герейро даде топката на Юлиан Бранд. Направилият много силен мач халф си нагласи топката и със силен удар от дистанция порази вратата на Марк Флекен за четвърти път.

Тринадесет минути преди края на редовното време треньорът на гостите Кристиан Щрайх бе изгонен заради реплики срещу съдията.

До края на мача имаше време за още голове, като в 82-ата минута влезлият като резерва Джовани Рейна вкара дежурното си попадение с удар по земя от границата на наказателното поле след добро разиграване с Рафа Герейро.

До края на двубоя не се стигна до повече попадения и така Борусия Дортмунд се долепи плътно до лидера в класирането Байерн Мюнхен.