София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Аманда Нунеш прегази Джулиана Пеня в брутален бой

С тази победа Нунеш си връща титлата в категория петел и отново е двойна шампионка. Тя отмъщава на Пеня, която я удуши в края на 2021 година

2 годиниДруги 1 Симеон Кисьов

Аманда Нунеш отново е двойна шампионка.

Бразилката успя да се справи с Джулиана Пеня. Двете оглавиха събитието UFC 277, което се проведе преди малко в Далас, Тексас. Пеня показа голямо сърце и издръжливост, но това понякога не стига. Нунеш записа 3 нокдауна в тази среща, но те не бяха достатъчни, за да спечели с приключване.

В началото Нунеш опита хай кик, след което вкара лоу кик. Десни крошета от Нунеш. Аманда вкарва крошета и Пеня пада на колене, но се изправя. Ново кроше от Нунеш разклати Пеня. Аманда е търпелива и вкарва лоу кик. Тя опитва да събори Пеня, но не успява. Джулиана вкарва десен, но поема леви крошета. Рунд за Нунеш.

Във втория рунд Пеня тръгва да пресира, но Аманда я праща в нокдаун с дясно кроше. Нунеш позволява на Пеня да се изправи, след което я праща на земята с ново дясно кроше. Пеня отново се изправя, но Нунеш я праща в трети нокдаун след ляво кроше.

Джулиана отново става на крака, но Аманда я разклати. Пеня показа издръжливост в този рунд, но беше прегазена. Нов рунд за Нунеш.

В третия рунд Нунеш залепи Пеня към мрежата. Аманда успя да пренесе битката на земята и вкара тежки лакти. Това отвори аркада на главата на Пеня, която търси събмишън. Тежки попадения от Нунеш и пореден рунд за нея.

В четвъртия рунд Нунеш пренесе с лекота битката на земята. Пеня опитваше събмишъни, а Нунеш вкарваше тежък граунд енд паунд. Пеня приложи armbar, който изглеждаше доста сериозно, но Нунеш се измъкна. Лицето на Пеня е цялото в кръв.

Двете стават на крака, след което Нунеш отново пренася битката на земята. Пореден рунд за Нунеш, която доминира, но не може да приключи сърцатата Пеня.

В последния рунд Нунеш отново свали Пеня на земята и доминира. Джулиана се представи сърцато, но това не й стигна, за да победи. Битката между двете стигна до решение, което беше единодушно в полза на Нунеш - (50–45, 50–44, 50–43).

С тази победа Нунеш си връща титлата в категория петел и отново е двойна шампионка. Тя отмъщава на Пеня, която я удуши в края на 2021 година. Пеня от своя страна се разделя със серия от 2 поредни победи.