София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

АТЛАНТА ИЗХВЪРЛИ БОСТЪН

ЯСТРЕБИТЕ СПЕЧЕЛИХА СРЕЩУ СЕЛТИКС ЧЕТВЪРТФИНАЛНАТА СЕРИЯ В НБА

8 годиниБаскетбол 10 Телевизия Евроком

Атланта Хоукс се класира за полуфинал в Източната конференция в плейофите на НБА, след като спечели серията срещу Бостън. Хоукс победиха със 104:92 като гости в шестия мач, а Пол Милсъп вкара 17 точки за успеха на своите. Атланта отива на полуфинал срещу Кливланд, който отнесе Детройт пистънс с 4-0 победи. И днес защитата на Ястребите се оказа най-важния елемент от играта им, но пък балансираната атака направи победата още по-ярка.

Гостите взеха инициативата от самото начало на мача и постепенно увеличаваха преднината си. Иначе в исторически план Атланта елиминира Бостън с победа като гост за първи път от 1988-а година. "Няма никакво съмнение, че нашата защита е най-големият ни шанс да печелим сериите. И още по-добре,че това стана в мач като гости. Показва и израстване на отбора, доволен беше след мача треньорът на Атланта Майк Бъденхолцер. Ал Харфорд и Кент Бейзмор вкараха по 15 точки всеки за успеха на Хоукс, които в понеделник излизат като гости на Кливланд в полуфиналната серия.

За тях това ще бъде опит да си върнат на ЛеБрон Джеймс и компания, които миналата година ги спряха на финала в Конференцията. Айзея Томас вкара 25 точки и добави 10 асистенции, а Джей Кроудър се отличи с 16 точки за домакините, които имаха отчайващ процент стрелба от игрови ситуации, едва 36 на сто от изстрелите им попаднаха в целта. В четвъртата част на мача Бостън съкрати пасива до 10 точки, но не успя да навакса изоставането и в крайна сметка приключва участеито си в първия кръг за четвърта поредна година.