София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Барселона с изненадващ трети пореден гаф срещу Райо

Мадричани за трети пореден мач в първенство остават непобедени срещу каталунците

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Барселона допусна изненадващата грешка на старта на Ла Лига, завършвайки наравно 0:0 срещу Райо Валекано. Мадричани за трети пореден мач в първенство остават непобедени срещу каталунците.

За „блаугранас“ официален дебют направиха Роберт Левандовски, Рафиня, Андреас Кристенсен и влезлият от пейката Франк Кесия.

Двубоят почти започна по мечтан начин за Левандовски, който успя да се разпише още в 13-ата минута, но се оказа, че е имало засада и попадението не бе зачетено.

Каталунците имаха инициативата през цялото време, но така и не създаде много чисто положение до края на първата част.

В добавеното ѝ време Алваро Гарсия нанесе мощен удар в долния десен ъгъл, но Марк-Андре Тер Стеген показа добър рефлекс и спаси.

В 52-ата минута Серхио Камейо премина през защитата на Барса на слалом и отправи удар от точката за дузпата, но не уцели вратата.

Две минути по-късно брселона отговори с удар на Левандовски, който прати топката ниско в средата на вратата и Столе Димитриевски спаси.

В 56-ата минута Рафиня си нагласи топката на границата на наказателното поле и шутира, но много неточно.

Барселона пропусна две възможности в рамките на минута между 64-ата и 65-ата чрез Педри и Ансу Фати.

В 82-ата минута грешка на бранител на гостите позволи на Левандовски да излезе на отлична позиция, но ударът му се отби в десния страничен стълб.

Две минути след това и Пиер-Емерик Обамеянг пробва рефлекса на Димитриевски, който отново успя да се намери.

В 89-ата минута каталуцните стигнаха до гол, който отново не бе зачетен заради засада.

В добавеното време на срещата Серхио Бускетс удари в лицето Радамел Фалкао и получи втори жълт и респективно червен картон.

В петата минута на добавеното време Райо стигна до гол след като Салви Санчес стреля, Тер Стеген спаси и Фалкао добави на празна врата, но "Ел Тигре" се оказа в нердовна поцизия и попадението не бе зачетено.