София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Българка подписа с ПСЖ

Тя подписа с френския гранд до 2024 година и официално бе представена на “Парк де Пренс”

2 годиниФутбол 8 Симеон Кисьов

Българката Марина Георгиева направи сензационен трансфер в ПСЖ. Тя подписа с френския гранд до 2024 година и официално бе представена на “Парк де Пренс”.

Георгиева се състезава за националния тим на Австрия, тъй като има двойно гражданство. На Европейското първенство за жени тимът й беше приятната изенада, но отпадна на 1/4-финалите от домакина и бъдещ шампион Англия.

Марина игра няколко години в Бундеслигата с екипа на Занд, а сега ще се подвизава в Лига 1. ПСЖ е популярен с това, че държи много на женския си отбор и инвестира доста средства в него.

“Мисля, че всеки играч би бил много щастлив да играе в такъв голям отбор с такива прекрасни съотборници. Много съм горда, че имам възможността да съм тук.

Бих казала, че съм техничен играч. Имам спокойствие и мисля, че това са качества, които биха помогнали на тима. Отборен играч съм. Мисля, че мога да се забавлявам с останалите си съотборници. Това е добре за духа на отбора.

Винаги съм искала да играя с най-добрите и да спечеля възможно най-много трофеи. Няма значение дали са индивидуални, или отборни. Имам големи мечти и цели, а смятам, че клубът също има големи мечти и цели. Смятам, че ще си паснем добре. Радвам се да се видя с феновете, да се запознаем", заяви защитничката пред клубния сайт на новия си отбор.