София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ботев (Пловдив) изстрада първата си победа

Елвис Ману, Антоан Бароан и Виктор Генев се разписаха за успеха срещу Септември (София)

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Ботев (Пловдив) най-после успя да запише победа в новото първенство. В мач от осмия кръг на Efbet Лига "канарчетата" се наложиха с 3:1 срещу Септември (София) за радост на феновете си, които ги подкрепяха бурно в Коматево.

Точни за първата победа в официален двубой при новия треньор Желко Копич бяха Елвис Ману, Антоан Бароан и капитанът Виктор Генев. Симеон Александров отбеляза почетното попадение за столичния тим, воден от Славко Матич.

Въпреки победата, при "канарчетата" има горчилка, тъй като двама от играчите им се контузиха. След половин час игра Дилан Мертенс беше заменен принудително заради травма, а в началото на втората част тежка контузия получи Мохамед Брахими. Той беше изнесен с носилка от терена и качен в линейка, която го откара в болницата. 

Ботев наложи домакински натиск още от първия съдийски сигнал. В седмата минута Мохамед Брахими опъна мрежата на Димитър Шейтанов, но съдията Георги Иванов отмени попадението, след като получи информация, че Елвис Ману, който направи асистенцията, е бил в засада. Последваха пропуски на Реда Рабей и Емануел Току.

В 26-ата минута логичното се случи и Ботев поведе. Бившият футболист на Лудогорец Елвис Ману направи отличен рейд, преодоля двама играчи на Септември, излезе сам срещу Шейтанов и вкара в долния му десен ъгъл - 1:0. До почивката нямаше други интересни ситуации.

В 51-ата минута появилият се на смяна за Септември Асен Чандъров отправи опасен удар от дистанция, вратарят на Ботев Хидайет Ханкич успя да спаси. В 65-ата много активният Ману удари греда.

В 73-ата минута "канарчетата" поведоха с 2:0. Рой Херман подаде на Антоан Бароан, който се пребори с Мартин Стойчев и Асен Георгиев и с удар по земя от десетина метра порази вратата на гостите. Три минути след това и Виктор Генев се разписа. Капитанът на Ботев вкара с глава, като първоначално попадението беше отменено, но след дълга проверка с ВАР се оказа, че всичко е редовно и домакините ликуваха.

Талантът Симеон Александров отбеляза почетен гол в 84-ата минута. За 18-годишния офанзивен халф това е четвърто попадение този сезон в Efbet Лига.