София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЦСКА И СЛИВНИШНИ ГЕРОЙ С ОБЩА КАУЗА

ЦСКА ЩЕ ГОСТУВА НА СЛИВНИШНИ ГЕРОЙ НА БЪЛГАРСКА АРМИЯ ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ СЪБЕРЕ ПУБЛИКА КОЯТО ДА ПОДКРЕПИ КАУЗАТА НА ДВАТА ОТБОРА

8 годиниФенски статии 19 Телевизия Евроком

Сливнишки герой приема ЦСКА на стадион "Българска армия". Армейците са гости, но двата клуба се обединяват в кампания за събиране на средства с която са съпричастни много фенове. Стадионът в Сливница е малък да приеме всички привърженици на червените.

Ръководстството на ЦСКА се включи в кампания за събирането на средства за фен на отбора. Става дума за 33-годишния Андрей Димитров, който е с ампутиран крак. В момента той е в инвалидна количка и придвижването му е трудно, но това не го спира да тренира всеки ден. Андрей от дете е привърженик на ЦСКА, а от 4-годишен се занимава с футбол. Качествата му го пращат на проби в италианския Катандзаро. Димитров е майтапчия и се майтапи със съотборниците си. Според него това е и причината за инцидента.

"Постоянно вкарвах голове на нашия вратар и след това го бъзиках. На една тренировка, може би подразнен от поведението ми, той ми влезе грубо в краката и това наложи в последствие десетки тежки операции в рамките на половин година", споделя с тъга Димитров, който не обича да се връща към случая, тъй като изпада в депресия.

В последствие се стига и до ампутацията, а лекарите са му обещали, че с подходяща протеза ще може отново да се движи нормално. Събрал е необходимите 10 000 лева, но протезата не е била добра и сега се нуждае от нова, която е доста по-скъпа - около 100 000 лева. "Убеден съм, че отново ще мога да играя футбол, поне на Параолимпиада", признава Андрей, който е много силен характер.

 "Червените" трябва да гостуват в Сливница на 1 ноември, но ръководствата на двата клуба в лицето на изпълнителния директор на ЦСКА Пламен Марков и на главния мениджър на "Героя" - Венцислав Рангелов, са се договорили мачът да се играе на "Българска армия".

"В Сливница стадионът няма да побере толкова много публика, затова решихме, да приемем ЦСКА на техния стадион. Така ще бъдат продадени повече билети и ще има повече средствата, с които да помогнем на Андрей Димитров", каза Рангелов.

Информацията е на topsport.ibox.bg