София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фюри получи победа над Нгану, но далеч не убеди в превъзходството си

Циганския крал, който беше абсолютен фаворит в мача, нанесе добри удари, но нито веднъж не успя да разклати Нгану

6 месецаДруги 16 Симеон Кисьов

Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри победи изключително трудно бившия първенец в UFC Франсис Нгану с неединудушно съдийско решение (2:1 гласа). Огромната сензация в „Битката на най-лошите“ беше изключително близо. Камерунецът направи страхотен мач и прати в нокдаун именития си опонент в третия рунд.

Изненадващо за мнозина двамата изиграха пълни 10 рунда в Рияд, Саудитска Арабия. Циганския крал, който беше абсолютен фаворит в мача, нанесе добри удари, но нито веднъж не успя да разклати Нгану. На моменти дори губеше контрол върху случващото се на ринга.

Според мнозина Нгану заслужаваше победата, но мнението на двама от съдиите е друго. Днешният мач беше дебютен за Франсис в професионалния бокс.

Двубоят между него и Фюри беше наблюдаван от множество звезди от спорта и шоубизнеса. На предните редове бяха звездата на Ал Насър Кристиано Роналдо, легендарният боксьор Майк Тайсън и рапърът Еминем.

I рунд

Още в първата секунда Фюри вкара тежко дясно круше в главата на Нгану. Шампионът от UFC за момент бе разклатен, след което влезе в ритъма на мача. Двамата боксьори започнаха типичното в началото на битка опипване на почвата. Към края на рунда си размениха няколко по-тежки удара. Стратегията на камерунеца да атакува тялото на Циганския крал не работеше ефикасно.

II рунд

Докато двамата бяха в клинч ъпъркът на Нгану отвори аркада на челото на Фюри. Британецът отвърна с тежки удари. Трябва да се признае на Нгану, че успя да пласира добро кроше в главата на Фюри.

III рунд

Нгану продължаваше да следва планираната си стратегия. Той показа агресия и опита да нарани Фюри с попадения в торса. Около 40 секунди преди края на третия рунд Циганския крал беше пратен в нокдаун едва за седми път в своята кариера с брутално ляво кроше. Световният шампион успя да се изправи, но Нгану демонстрира нагледно, че е сериозен противник.

IV рунд

Видимо Фюри беше респектиран от Нгану и подходи предпазливо в четвъртия рунд. Британецът влизаше в клинч, когато станеше напечено. Едва към края на рунда Фюри успя да направи двойни комбинации от удари в главата на противника и си върна контрола върху случващото се на ринга.

V рунд

В петия рунд Фюри започна да намира ритъма си. Нгану се поизмори и това позволи на Циганския крал да направи точни попадения. Световният шампион в тежка категория вкара брутална комбинация десен-ляв.

VI рунд

Темпото спадна. Нгану дишаше тежко, което подсказваше, че силите му са на привършване. Към края на шестия рунд Фюри вкара лакът в лицето на камерунеца, който остана незабелязан първоначално.

VII рунд

Бившият шампион в UFC се пробуди и направи задоволителен рунд, в който притесни Фюри с агресивна игра. Британецът запази самообладание и се съхрани от сериозни щети.

VIII рунд

В осмия рунд Нгану скъси дистанцията и успя да притисне в ъгъла Фюри, след което му нанесе поредица от сполучливи удари. Притеснението по лицето на шампиона стана видимо и Тайсън трябваше да намери начин да се измъкне от трудната ситуация, в която Нгану го постави.

IX рунд

Фюри беше респектиран и подходи изключително предпазливо в деветия рунд. Британецът се стараеше да бъде нащрек за всяко движение на Нгану и не предприемаше никакви рискове. В крайна сметка се стигна до последния десети рунд.

X рунд

Нгану изигра десетия рунд със самочувствие. Той беше наясно, че е преизпълнил всички предварителни цели, които си е поставил преди мача. Фюри продължи да играе предпазливо и решението остана за съдиите след прозвучаването на финалния гонг.