София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Григор Димитров се справи с канадец на старта в Монреал

Димитров елиминира Алекси Галарно

2 годиниТенис 36 Симеон Кисьов

Григор Димитров победи с 6:4, 7:5 Алекси Галарно от Канада и се класира във втория кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Монреал.

Това беше първи мач на българина срещу този съперник. Галарно е №237 в световната ранглиста и участва в надпреварата с "уайлд кард". За канадеца това бе дебют на сингъл в ATP тура.

Гришо водеше с пробив и 3:2 срещу Галарно в първия сет след 22 минути. При 15:15 в шестия гейм кортът се намокри след започналия валеж и срещата беше прекъсната. В 22 часа наше време играта беше подновена. Григор взе убедително подаванията си и спечели сета с 6:4.

Във втората част Димитров изостана с 0:3, но успя да върне пробива в точния момент за 4:5. Българинът направи още един брейк за 6:5 и на собствен сервис спечели срещата, класирайки се напред.

Във втория кръг Григор ще се изправи срещу Алекс де Минор или Денис Шаповалов

По-късно тази вечер Димитров трябва да играе и в турнира на двойки в тандем с руснака Андрей Рубльов срещу австралийците Матю Ебдън и Макс Пърсел.