София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Интер се наложи с минималното 1:0 срещу Барселона

„Нерадзурите“ постигнаха изключително ценен успех благодарение на попадението на Хакан Чалханоглу в добавеното време на първата част

1 годинаФутбол 8 Симеон Кисьов

Интер се наложи с минималното 1:0 срещу Барселона на „Сан Сиро“ в мач от група „С“ на Шампионска лига. „Нерадзурите“ постигнаха изключително ценен успех благодарение на попадението на Хакан Чалханоглу в добавеното време на първата част.

Хакан Чалханоглу отправи много хубав удар от около 27 метра в 7-ата минута, но Марк-Андре тер Стеген се намеси и изби в корнер.

Дълъг пас зад гърба на отбраната на Барселона бе пратен към Лаутаро Мартинес в 22-ата минута, но аржентинецът бе в положение на засада. Страничният съдия не я маркира, изчаквайки развитието на ситуацията, а след това Ерик Гарсия игра с ръка в наказателното поле на Барселона, спирайки опита на Хоакин Кореа да излезе сам срещу Марк-Андре тер Стеген. Барселона отне топката и бе организирана бърза контраатака, при която Усман Дембеле подаде към Рафиня, който стреля, но ударът му бе блокиран. След като топката излезе извън очертанията на терена, ВАР се намеси и Славко Винчич разгледа ситуацията с ВАР, но бе маркирана засадата на Лаутаро Мартинес, която беше в самото начало на атаката на Интер.

Хоакин Кореа получи извеждащ пас зад гърба на отбраната на Барселона в 28-ата минута, след което напредна, бе сам срещу Марк-Андре тер Стеген и вкара топката във вратата му. Попадението обаче не бе зачетено заради засада на аржентинеца при подаването към него.

Барселона организира бърза атака в 36-ата минута. Педри отне топката в центъра на терена и подаде към Усман Дембеле, който игра един на един срещу Хакан Чалханоглу в наказателното поле на Интер, французинът стреля, но встрани от левия страничен стълб на вратата на Андре Онана.

Интер поведе с 1:0 във втората минута на добавеното време на първата част. Федерико Димарко подаде на Хакан Чалханоглу, който с удар от около 22 метра прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата на Марк-Андре тер Стеген. 

Андреас Кристенсен получи контузия и бе сменен принудително в 58-ата минута от Жерар Пике.

Три минути по-късно Рафиня подаде много добре към Усман Дембеле в наказателното поле на Интер. Французинът получи чудесна възможност, но ударът му бе отразен от Андре Онана.

Гол на Барселона в 67-ата минута не бе зачетен заради игра с ръка на Ансу Фати. Усман Дембеле центрира остро в наказателното поле на Интер, където Андре Онана увисна, но успя да чукне топката, след което тя срещна ръката на Ансу Фати. Педри след това не пропусна да вкара в опразнената врата. ВАР се намеси и отчете докосването на топката до ръката на Фати, заради което попадението не беше зачетено.

Усман Дембеле центрира опасно от фал в наказателното поле на Интер в 89-ата минута, а Серхио Бускетс бе изпуснат. Той стреля с глава, но неточно в аут.

Във втората минута на добавеното време на срещата Сержи Роберто центрира в наказателното поле на Интер, след което Дензъл Дъмфрис не успя да избие достатъчно добре топката с глава и тя се докосна в ръката му. Ситуацията бе разгледана с ВАР, а в крайна сметка бе взето решение, че няма основание да бъде посочвана бялата точка.

Усман Дембеле центрира остро в наказателното поле на Интер, но Левандовски остана далече от топката, а тя премина встрано от десния страничен стълб на вратата на Андре Онана.