София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Хебър даде само гейм на Монтана

"Тигрите" записаха 10-а победа, след като дадоха само гейм и се наложиха у дома над Монтана с 3:1 (25:22, 21:25, 25:19, 25:20) в мач от 12-ия кръг, игран тази вечер в зала "Васил Левски"

3 годиниВолейбол 6 Симеон Кисьов

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) затвърдиха първото си място в първата осмица на Суперлигата. "Тигрите" записаха 10-а победа, след като дадоха само гейм и се наложиха у дома над Монтана с 3:1 (25:22, 21:25, 25:19, 25:20) в мач от 12-ия кръг, игран тази вечер в зала "Васил Левски".

По този начин воденият от Драган Иванов тим има в актива си 30 точки след 10 победи и 2 загуби. Монтана е на 5-о място с 18 точки след 6 победи и 6 загуби. В следващия, предпоследен, 13-и кръг Хебър гостува на Марек Юнион Ивкони в Дупница, докато монтанчани са домакини на ЦСКА. И двете срещи са в сряда (10 март) от 18,30 часа.

Първата част на мача стартира с равностойна игра, след което домакините от Хебър набраха инерция и поведоха. Пазарджаклии правиха по-малко непредизвикани грешки, бяха почти отлични на сервис и атака. Въпреки това, в средата на частта Монтана успя да ги догони и да вкара интрига. Момчетата на Драган Иванов, все пак, успяха да вземат отново минимална преднина, след което играта продължи точка за точка. В крайна сметка Хебър успя да вземе гейма с 25:22 благодарение на по-добрата си игра на атака и блокада.

Играчите на Хебър имаха крехко предимство във втория гейм, но позволиха на Монтана да навакса и да обърне резултата. Това наложи смяна като Пламен Шекерджиев влезе на мястото на Александар Ляфтов. Монтанчани съумяха да запазят аванса си, справяйки се с атаките на Хебър. Волейболистите на Даниел Пеев продължиха да тормозят противника, но допуснаха и доста грешки. Това не им попречи да наложат волята си и да изравнят резултата след 25:21. Герой за Монтана бе руският диагонал Максим Сапожков, който направи силно представяне.

Мобилизирани, момчетата на Драган Иванов започнаха повече от добре в третата част, като заиграха по-уверено, но и се възползваха от грешките на Монтана. И точно когато всичко изглеждаше предрешено, гостите успяха да нарушат спокойствието. Максим Сапожков отново демонстрира добра игра, но не бе достатъчно, за да запази възходящата линия. Обратът в полза на "тигрите" бе налице и Хебър нямаше повече трудности. Монтана срещна сериозни проблеми в посрещане и това неминуемо оказа своето влияние - 25:19 и 2:1 за домакините.

Волейболистите на Монтана стартираха ударно в решаващия четвърти гейм, но бяха настигнати от "тигрите". Това бе и ключовият момент, който сякаш предопредели развоя на частта и срещата. Хебър взе стабилна преднина, но желанието за победа обаче бе силно и в полето на монтанчани, които отново върнаха интригата за кратко. Впоследствие, "тигрите" бяха по-добрият отбор на терена и просто довършиха започнатото - 25:20 и 3:1.

Най-резултатен за Хебър бе Брадли Гънтър с 10 точки (1 блок и 60% ефективност в атака), а капитанът Тодор Алексиев добави 8 точки (73% ефективност в атака и 43% позитивно посрещане) за победата. За Монтана Максим Сапожков бе над всички с 12 точки (1 ас и 65% ефективност в атака).