София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Контузия на Александър Ракич донесе победата на Ян Блахович в UFC

Двамата оглавиха събитието UFC on ESPN 36, което се проведе в Лас Вегас

2 годиниДруги 14 Симеон Кисьов

Бившият шампион в полутежка категория Ян Блахович победи изгряващата звезда Александър Ракич.

Двамата оглавиха събитието UFC on ESPN 36, което се проведе в Лас Вегас.

Битката им беше в полутежка категория, а залогът беше за шанс за златото.

В началото двамата размениха лоу кикове. Комбинация от Блахович, но тежко кроше от Ракич му привлича вниманието. Нови лоу кикове и Ян успява да вкара тежките си крошета на Ракич. Предимство в стойка за бившия шампион. Ракич опитва събаряне, но не успява. Рунд за поляка.

Във втория рунд Ракич опита лоу кикове, но Блахович контрира. Битката се пренася на земята, където Ян опитва събмишън с триъгълник, но без успех. Рунда протече на земята под диктовката на Ракич, който спечели рунда.

В третия рунд Ян и Александър размениха лоу кикове. Ляво кроше от Ракич. Джаб от Ракич и лоу кикове от Блахович. Александър тръгва назад, за да избегне комбинация. Коляното на Ракич поддава и той падна на земята.

Това бе краят на битката. Александър получи контузия и не можа да продължи. Така Блахович спечели с технически нокаут в началото на третия рунд. С тази победа Ян се връща към успехите.

Той вероятно той ще заслужи шанс за титлата, която загуби в края на 2021 година от Гловър Тейшейра. Блахович ще трябва да изчака битката между Гловър и Иржи Прохазка, които ще се бият за следващия месец.

Ракич от своя страна се разделя със серия от 2 поредни победи. Това е втора загуба за него в UFC. За съжаление първата беше с разделно решение от Волкан Йоздемир. В битката обаче останаха сериозни съмнения в отсъждането на съдиите.

Сега контузия носи втора загуба за Ракич в организацията.