София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кубрат Пулев ще се бие с Дерек Чисора в Лондон

Очаква се реваншът между българина и британеца да бъде обявен официално в близките дни

2 годиниДруги 4 Симеон Кисьов

Кубрат Пулев ще се бие с Дерек Чисора на 9 юли, научи ексклузивно "Спортната джунгла". Новината беше потвърдена от два източника.

Очаква се реваншът между българина и британеца да бъде обявен официално в близките дни.

Кубрат Пулев се готви усилено за битката, която ще се проведе в "О2 Арина" в Лондон.

Първият мач между Кобрата и Чисора беше през пролетта на 2016-а. Българинът спечели с 2:1 гласа и стана за втори път европейски шампион в тежка категория.

Двубоят ще се запомни с мелето, което беше предизвикано на кантара от приятели на Пулев. Един от тях хвърли шише по Чисора, който полудя и започна да налага антуража на българския боксьор. Друг приятел на Кобрата отнесе удар и беше разкървавен от побеснелия британец.

Чисора е в серия от три поредни загуби по точки, но и в трите срещи (две с Джоузеф Паркър и една с Александър Усик) беше близко до победата. Заради пораженията англичанинът изпадна от топ 15 на ранглистата на четирите най-престижни боксови организации.