София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лекарите с ексклузивна новина за състоянието на Пеле

Краля на футбола се повлиява от лечението на респираторна инфекция

1 годинаБразилейро 10 Симеон Кисьов

Легендата с три световни титли Пеле остава в стабилно състояние и се повлиява добре от лечението на респираторна инфекция, съобщиха в изявление от болницата "Алберт Айнщайн".

"Той се повлиява добре от лечението на респираторна инфекция, не се наблюдава влошаване през последните 24 часа", обявиха лекарите за Краля на футбола.

Преди дни Пеле беше приет в болницата в Сао Пауло, за да премине преглед, след като претърпя операция заради тумор на дебелото черво през септември миналата година. Оказа се също така, че той е и с респираторна инфекция.

След това се появиха твърдения, че състоянието му е стабилно.

В четвъртък в профила на Пеле в "Инстаграм" също беше изнесена информация, както и благодарности към феновете му за положителните съобщения, които му изпращат. 

Вестник "Folha di Sаo Paulo" обяви днес, че трикратният световен шампион е под палиативни грижи, след като тялото му е спряло да реагира на химиотерапията. Палиативните грижи помагат за облекчаване на болката и задуха при онкологично болни. Нито семейството му, нито от болницата са съобщили до момента дали ракът се е разпространил в други органи.

Пеле е единственият трикратен световен шампион по футбол (1958, 1962, 1970). Той има 77 гола в 92 мача за Бразилия и е признат за най-добър футболист на 20 век от ФИФА. Бразилецът е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като автор на 1279 гола в кариерата си.