София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Левски изтегли възможно най-тежкия съперник в ЛК

Отборът на Станимир Стоилов ще е домакин в първата среща, която ще се играе на 21 юли, а реваншът в Гърция е седмица по-късно - 28 юли

2 годиниФутбол 9 Симеон Кисьов

Левски ще се изправи срещу ПАОК във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Това отреди жребият в Нион.

Отборът на Станимир Стоилов ще е домакин в първата среща, която ще се играе на 21 юли, а реваншът в Гърция е седмица по-късно - 28 юли.

Останалите възможни съперници на "сините" бяха Риека (Хърватия), Витория (Португалия), Чукарички (Сърбия) и Лачи (Албания) - Искра (Черна гора).

ПАОК е един от най-популярните клубове в Гърция. Създаден е на 20 април 1926 година. Съставът от Солун е трикратен шампион на страната, а 8 пъти е печелил Купата. През миналия сезон отборът стигна до четвъртфиналите на Лигата на конференциите, където отпадна от френския гранд Марсилия. Основните футболисти на "черно-белите" са Ясмин Куртич, Андрия Живкович, Виериня и Чуба Акпом.

Трябва да отбележим, че ПАОК се е изправял само веднъж в историята си срещу български клуб. Това се случва през 1983 година, когато гърците отстраняват Локомотив (Пловдив) в първия кръг на Купата на УЕФА с победи с 2:1 в България и 3:1 на "Тумба".