София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Макларън вдигна покривалото на MCL36

Освен това и предното крило на Макларън е по-ниско прилепено да земята, в сравнение с това на базирания в Силвърстоун отбор

2 годиниМоторни 1 Симеон Кисьов

Отборът на Макларън представи официално своя болид за сезон 2022 във Формула 1, който напълно отговаря на изцяло новите технологични правила.

Британският екип е вторият състав, който представя действителния си модел за новата кампания след Астън Мартин, които сториха това ден по-рано. От Ред Бул представиха своята нова разцветка, но върху шоу колата на ФИА, която бе представена на света още миналото лято.

Разликите между MCL36 и AMR22 на пръв поглед не са много, като основната е в по-дълготото междуосие на колата на Макларън и по-широкото комплектоване на компонентите на двигателя в задната част на болида. Освен това и предното крило на Макларън е по-ниско прилепено да земята, в сравнение с това на базирания в Силвърстоун отбор.