София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Манчестър Сити надви Челси с 1:0

Така Манчестър Сити се върна на победния път, след като в миналия кръг не успя да победи Евертън

1 годинаФутбол 1 Симеон Кисьов

Манчестър Сити спечели големия мач от 19-ия кръг във Висшата лига, побеждавайки Челси като гост с 1:0. По този начин „гражданите“ се възползваха от равенството на лидера Арсенал срещу Нюкасъл и скъсиха разликата на върха на 5 точки, имайки 39 на сметката си. „Сините“ пък завършват кръга на 10-о място с 25 точки в актива си. Големият герой за тима на Пеп Гуардиола бе Рияд марез, който вкара единствения гол в срещата.

„Сините“ започнаха по-активно срещата и в 19-ата минута Кристиан Пулишич стреля от добра позиция, но ударът му бе блокиран от защитник на Ман Сити.

Постепенно хората на Пеп Гуардиола взеха инициативата в мача и в 38-ата минута топката стигна до Ерлинг Холанд в наказателното поле, но норвежецът я прати над вратата, притиснат от Калиду Кулибали.

Минута преди края на редовното време за първата част публиката на „Стамфорд Бридж“ се хвана за главата, след като удар на Карни Чуквуемека от границата на наказателното поле срещна напречната греда.

След почивката „гражданите“ се впуснаха в атаки, като в 51-ата минута първо удар на Нейтън Аке с глава след корнер бе отразен от Кепа, а след това защитник на лондончани блокира шут на Бернардо Силва.

Челси отговори с удар на Тиаго Силва в 56-ата минута, но топката профуча покрай вратата.

Така се стигна до 63-ата минута, когато резервите на Ман Сити матираха защитата на Челси. Джак Грийлиш подаде топката към Рияд Марез вляво от вратата на Кепа, където алжирецът бе изпуснат и с удар отблизо прати топката в мрежата – 1:0 за гостите.

След това Челси се опита да изнесе играта в половината на Манчестър Сити, но защитата на шампиона на Англия се справяше на ниво и чистите положения пред Едерсон липсваха.

В първата минута на добавеното време резервата Люис Хол получи топката от Чуквуемека, но ударът му от 15-ина метра мина над вратата на „гражданите“.

Така Манчестър Сити се върна на победния път, след като в миналия кръг не успя да победи Евертън.