София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Манчестър Юнайтед се наложи над Кристъл Палас с 2:1

След този успех Манчестър Юнайтед е трети във временното класиране с актив от 42 точки, докато Кристъл Палас заема 12-о място с 24 точки в своя актив

1 годинаФутбол 1 Симеон Кисьов

Манчестър Юнайтед се наложи над Кристъл Палас с 2:1 на „Олд Трафорд“ в мач от 22-ия кръг във Висшата лига. Попаденията за „червените дяволи“ бяха дело на Бруно Фернандеш, който се разписа от дузпа, и на Маркъс Рашфорд. Двубоят бе белязан от мелето, което се разрази в 67-ата минута, когато Каземиро получи директен червен картон. Голът за Кристъл Палас бе реализиран от  Джефри Шлуп.

Манчестър Юнайтед започна по-силно срещата. В 6-ата минута главният рефер Анди Маринър отсъди 11-метров наказателен удар в полза на домакините заради игра с ръка на Уил Хюз, след като Маркъс Рашфорд се опита да центрира. Дузпата бе реализирана от Бруно Фернандеш, който прати Висенте Гуаита в обратния ъгъл.

След центриране от корнер в 13-ата минута, Вут Вегхорст се извиси над всички в наказателното поле на Кристъл Палас, пращайки топката в обратния ъгъл, но стражът на лондончани успя да отрази по впечатляващ начин.

Фред получи подаване в наказателното поле на Палас в 36-ата минута и шутира, но топката премина покрай левия страничен стълб.

Джефри Шлуп стреля от средна дистанция в 42-ата минута. Топката бе насочена в долния десен ъгъл, но Давид де Хеа се разтегна и успя да отрази.

Алехандро Гарначо чукна топката по левия фланг за Люк Шоу, който пусна успоредно подаване на голлинията, което бе засечено от Маркъс Рашфорд във вратата на Кристъл Палас, с което удвои аванса на „червените дяволи“ в 62-ата минута.

В 67-ата минута Антони се опита да настигне излизаща топка и тогава бе изблъскан от Шлуп, след което бразилецът падна извън терена. Заради това действие последва меле, включващо почти всички футболисти на двата отбора. Играта продължи с жълти картони за провокаторите – Антони и Шлуп. Маринър обаче бе привикан да преразгледа ситуацията с VAR и тогава извади директен червен картон на Каземиро, който в мелето бе хванал Уил Хюз за врата.

След центриране от корнер в 76-ата минута Шейк Дукуре се опита да стреля към вратата, но топката попадна в краката на Джефри Шлуп, който успя да завърши във вратата на Манчестър Юнайтед, с което върна надеждата на Кристъл Палас.

В следващите минути Кристъл Палас бе по-активния отбор и търсеше изравнителното попадение. В 87-ата минута топката бе центрирана на втора греда, където Жан-Филип Матета засече с глава, но топката прелетя над напречната греда.

След този успех Манчестър Юнайтед е трети във временното класиране с актив от 42 точки, докато Кристъл Палас заема 12-о място с 24 точки в своя актив.