София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Наполи разпиля Аякс насред Амстердам

Елиф Елмас отправи плътен удар в 86-ата минута, който мина на сантиметри покрай вратата на Аякс

2 годиниФутбол 4 Симеон Кисьов

Наполи разпиля Аякс насред Амстердам с 6:1. Домакините поведоха в 9-ата минута с гол на Мохамед Кудус, но Наполи отговори с 6 безответни попадения. Джакомо Распадори се разписа два пъти, а по един гол добавиха Джовани ди Лоренцо, Пьотр Жилински, Хвича Кварацхелия и Джовани Симеоне.

След тази разгромна победа Наполи остава на първата позиция в група „А“ с пълен точков актив и голова разлика от 13:2, докато Аякс запазва третата позиция във временното класиране.

Първото чисто положение в срещата бе на сметката на Наполи още във втората минута, когато Станислав Лоботка комбинира с Джакомо Распадори, който стреля встрани от вратата.

Стивън Бергвайн комбинира с Кенет Тейлър в 8-ата минута. Той шутира и въпреки че топката се удари в крака на Мохамед Кудус, влезе във вратата на Наполи. Това е третият гол в три мача за ганайския атакуващ футболист на Аякс в Шампионска лига.

Матиас Оливейра напредна по крилото и центрира на втора греда, където беше Распадори, който засече с глава в обратния ъгъл, за да изравни резултата в 17-ата минута.

Ървинг Лосано подаде остър пас за Хвича Кварацхелия в наказателното поле на Аякс в 26-ата минута, но грузинецът стреля в тялото на Ремко Пасвеер.

Кварацхелия центрира топката от дясно, а от границата на вратарското поле Джовани ди Лоренцо се извиси над всички и отбеляза в 33-ата минута, за да може Наполи да осъществи пълен обрат. 

Лосано подаде остро в наказателното поле, където Желински засече топката, но Пасвеер показа впечатляващ рефлекс и спаси в 40-ата минута. Последва добавка на Андре-Франк Замбо Агиса, който опита ножичен удар, но не намери очертанията на вратата.

Замбо Ангиса изведе Пьотр Жилински очи в очи срещу Пасвеер в 45-ата минута. Полякът запази хладнокръвие и отбеляза.

Само две минути след началото на втората част, вратарят на домакините даде лош пас, а Замбо Ангиса отне топката и комбинира с Распадори, който изпрати плътен удар в долния десен ъгъл на вратата на Аякс, за да отбележи своето второ попадение в срещата.

Стивън Бергюс пое отлично топката на границата на наказателното поле в 57-ата минута и шутира, но неговият удар премина покрай левия страничен стълб.

Кварацхелия комбинира на двойно подаване с Распадори, след което завъртя технично топката в обратния ъгъл, за да направи агонията на Аякс пълна в 63-ата минута.

След центриране от корнер в 69-ата минута Марио Руи стреля от воле, но Пасвеер спаси.

Душан Тадич хвана неспортсменски за врата Елиф Елмас и бе изгонен в 73-ата минута. 

Елиф Елмас стреля опасно от пряк свободен удар в 75-ата минута, но топката премина покрай левия страничен стълб.

Ървинг Лосано направи страхотен пробив в 79-ата минута и стреля, но не успя да намери очертанията на вратата.

Танги Ндомбеле изведе майсторски Джовани Симеоне в 81-ата минута, а той от своя страна стреля с едно докосване, за да вкара шестия гол за неаполитанци.

Елиф Елмас отправи плътен удар в 86-ата минута, който мина на сантиметри покрай вратата на Аякс.