София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Нейт Диаз срещу Хамзат Чимаев през септември

Тази битка е последната за Диаз от договора му с UFC и е в резултат на настояването му да бъде освободен от организацията

2 годиниДруги 29 Симеон Кисьов

Любимецът на феновете Нейт Диаз, който пръв нанесе загуба на Конър Макгрегър в UFC през 2016, ще се изправи срещу непобеденият до момента Хамзат Чимаев в полусредната категория. Тази битка е последната за Диаз от договора му с UFC и е в резултат на настояването му да бъде освободен от организацията.

37-годишният боец бе споделил, че се чувства като заложник, защото иска да се бие, но от UFC не му дават двубой. Той настояваше да напусне компанията, за да може да направи боксов двубой с YouTube звездата Джейк Пол.

От UFC изпълниха желанието му, изправяйки го срещу един от най-опасните бойци в неговата категория, който е непобеден в 11-те си професионални битки.

Диаз е добър боксьор и черен колан по жиу-житцу, но Чимаев има смазващ граплинг.

Битката между двамата е планирана за 10-ти септември в UFC 279 и ще бъде главен двубой на вечерта.

Оказва се, че двубоят е бил планиран за UFC 276, но Диаз е отказал, защото към предложението за двубой е вървяла и клауза за удължаване на договора - нещо, под което той не е искал да се подпише.