София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Нико Розберг даде съвет на Верстапен за борбата му с Хамилтън

Дуелът между Верстапен и Хамилтън продължава този уикенд с надпреварата за Гран При на Сао Пауло

2 годиниМоторни 10 Симеон Кисьов

Световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг даде съвет на Макс Верстапен в борбата на звездата на Ред Бул с Люис Хамилтън за титлата през този сезон.

Германецът е последният пилот, успял да победи седемкратния първенец и единствения, който постигна това в турбохибридната ера. Той обаче се оттегли от спорта само дни след спечелването на титлата и така феновете не успяха да видят продължение на дуела между него и Хамилтън.

Така през последните четири години британецът почти нямаше съществена конкуренция и спечели всички титли от 2017 насам. Четири кръга преди края на сезон 2021 обаче той изостава с 19 точки спрямо Верстапен, след като нидерландецът записа своя девети успех от началото на кампанията в Мексико миналия уикенд. А според Розберг именно сега е моментът Макс да се възползва от спада във формата на Хамилтън.

„Той трябва да се възползва от слабата фаза на Люис, когато той губи мотивацията си. Точно в този момент той трябва да атакува на максимум и да вземе всички възможни точки. Все пак никога не трябва да отписвате Люис, той винаги се завръща“, каза Розберг.

Той също така изрази и своето възхищение от представянето на 24-годишния Верстапен, който има девет победи от началото на годината, докато Хамилтън е с едва пет.

„Макс е наистина много силен. Психическата сила е много важна в такъв дуел. Със сигурност не е лесно за него, защото му е за първи път и той се изправя срещу най-успешния пилот в историята на Формула 1. Само заради това той заслужава всички похвали“, завърши бившият пилот на Уилямс и Мерцедес.

Дуелът между Верстапен и Хамилтън продължава този уикенд с надпреварата за Гран При на Сао Пауло. На „Интерлагос“ отново се очаква Ред Бул да задават темпото, което дава всички шансове нидерландецът да увеличи още повече своя аванс малко преди края на кампанията.