София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нов "син" комшар! Хамрун шокира и изхвърли Левски след дузпи, Михайлов с безумни грешки

Цунами и Филип Кръстев пропуснаха от бялата точка

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Левски шокиращо беше елиминиран от Хамрун Спартанс с 2:6 след дузпи, след като малтийците ликуваха на "Герена", разплаквайки "Синя" България. Отборът на Станимир Стоилов допусна поражение с 1:2 в редовното време след безумни грешки на Николай Михайлов. В продълженията не падна нов гол - 2:2 общ резултат от двата мача, а при дузпите Левски отстъпи с 1:4 и с наведена глава напуска Лигата на конференциите.

Хамрун Спартанс измъкна победата в редовното време пред невярващите хиляди фенове, изпълнили стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". Припомняме, че Левски спечели гостуването в Малта с 1:0 след гол на Филип Кръстев в 95-ата минута.

В 78-ата минута на реванша "сините" бяха шокирани, след като малтийците успяха да поведат. Матю Гюлами се разписа, възползвайки се от груба грешка на Николай Михайлов. Капитанът на Левски първоначално улови удара му, но изпусна топката пред голлинията и номер 6 от състава на Хамрун я довкара във вратата му.

В 91-ата Цунами изравни и "сините" предвкусваха класирането в плейофа, но само секунди след това Михайлов отново сгреши и малтийците пак излязоха напред в резултата. Райън Камензули направи 1:2 в 92-ата минута, което означаваше продължения. 120 минути не бяха достатъчни за излъчването на победител и последваха дузпи, при които пропуски за Левски направиха Цунами и Филип Кръстев.

Станимир Стоилов направи само една промяна в стартовите единадесет за реванша с Хамрун Спартанс. Тя беше принудителна, след като Георги Миланов отпадна от групата заради настинка. Мястото му сред титулярите зае Андриан Краев.

Капитанът Николай Михайлов беше на вратата, а в защита пред него - Келиан ван дер Каап, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Жереми Петрис. От първата минута започнаха още Цунами, Филип Кръстев, Роналдо, Уелтън и Билал Бари.

"Сините" пропуснаха отличен шанс за откриване на резултата още във втората минута. Роналдо не успя да засече подадената му от Уелтън топка, и то фронтално срещу вратата на гостите. Избраниците на Мъри Стоилов продължиха да атакуват. Вратарят Хенри Бонело спаси удари на Хосе Кордоба и Уелтън, а в 35-ата минута и гредата беше негов верен помощник. Краев продължи топката с глава към връхлитащия Цунами. Той също с глава стреля силно от отлична позиция, стражът на Хамрун обаче се намеси блестящо, избивайки с една ръка, след което и напречната греда му помогна и нулевото равенство се запази.

До почивката в продължения на няколко минути на "Герена" имаше ефектна заря. Атмосферата по трибуните беше страхотна, но футболистите на Станимир Стоилов не съумяха да зарадват феновете си с гол през първото полувреме.

Малтийците продължиха да затрудняват Левски и след почивката. "Сините" атакуваха, но така и не намираха верния път към вратата на съперника. В 75-ата минута гостите направиха контраатака, Елвис Машике нахлу опасно, но Хосе Кордоба успя да се справи и да избие топката. В 78-ата обаче малтийците шокираха Левски. Mатю Гюлами се разписа след фатална грешка на Николай Михайлов. Капитанът на "сините" първоначално улови удара му, след което изпусна топката пред голлинията и футболистът с номер 6 я довкара - 0:1.

Малко преди изтичането на редовните 90 минути Филип Кръстев центрира от ъглов удар, топката излезе извън наказателното поле и се стигна до далечен изстрел на резервата Патрик-Габриел Галчев, след което последва нов корнер. При неговото изпълнение Левски изравни. Кръстев центрира, а на далечната греда Цунами с глава отбеляза за 1:1.

"Сините" обаче веднага допуснаха нов гол. Михайлов отново сгреши, след като излезе встрани от вратата си в опит да спре противник - Додо, който подаде към Камензули и той прехвърли няколко играчи в синьо, за да шокира "Синя" България - 1:2.

В продълженията избраниците на Станимир Стоилов направиха отчаяни опити да вкарат нов гол и да елиминират малтийците, които се отбраняваха успешно. Играчите на Хамрун Спартанс се оказаха и по-точни при дузпите, в които спечелиха с 4:1 след пропуските на Цунами и Кръстев.

В плейофите за влизане в групите на Лигата на конференциите Хамрун ще се изправи срещу загубилия сблъсъка между АЕК (Ларнака) и Партизан. В първия мач кипърците се наложиха с 2:1 като домакин, а тази вечер е реваншът в Белград - от 22:00 часа.