София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

"Баскетболен ден" по случай Денят на София

В паузата между втора и трета четвърт ще се проведе финалът на турнира 3х3 във възрастова група над 18 години.

7 годиниЛюбопитно 16 Телевизия Евроком

Българска федерация по баскетбол съвместно с Национална баскетболна лига, BGO Software баскетболна лига и ЕС МЕДИА организират "баскетболен ден" в зала "Универсиада" на 17 септември, когато е празникът на столицата, съобщиха от БФБаскетбол.

Програма в залата започва в 9:00 часа с игри на баскетболисти в две възрастови групи - до 8 и до 10 години. От 11:30 часа ще се проведе демонстративна игра между ветерани и журналисти, като срещата ще бъде във формат 4х8 минути.

От 12:30 часа се провежда среща между треньори и съдии, която се реферира от играчи и треньори, може да е включен и спонсор. Обща продължителност на срещата - 40 мин. във формат 4х10 минути.

От 13:45 часа ще се провее среща между сборен отбор от участници в "А" група и сборен отбор от аматьори. В паузата между втора и трета четвърт се провежда конкурс за забивки с елиминационна фаза.

В 16:15 часа е мачът за Суперкупата на България за жени между отборите на шампиона и носител на купата на страната Хасково 2012 и финалиста в двете надпревари Монтана.

В 19:00 часа е кулминацията на спортния празник с двубоя за Суперкупата на България при мъже между отборите на шампиона Лукойл Академик и носителя на Купата на страната Берое. В паузата между втора и трета четвърт ще се проведе финалът на турнира 3х3 във възрастова група над 18 години.

Общината изпратила вече три писма до спортното министерство, което е сключило договора с фирмата-изпълнител, като се настоява за незабавен ремонт. „Той е необходимост, да се добави допълнителен дренаж, зачимяване с нови чимове. Ние от общината нямаме право да го правим, понеже все още теренът е гаранционен и би трябвало да бъде извършен от фирмата, която е извършила ремонта“, обясни Богданов. Има фирма, която е готова да го направи, но тогава общината ще загуби гаранцията.

Прочети още на: http://bgnes.com/sport/bg-futbol/4531610/
Липсващи чимове, суха трева, заблатени участъци, стърчаща отдолу мрежа – така изглежда в момента теренът на Градския стадион в Русе. Според общината причината е некачественото изпълнение на ремонта. „Проблемите са много – като започнем от самото задаване, при самото сключване на договора, заданието, проекта, изпълнението и всички тия неща са заложени още при самия ремонт. И сега, въпреки големите усилия, които полагаме за поддръжка на терена, той не е в това състояние, в което трябва да бъде. В централната част на стадиона, при едно и също поливане във всяка една точка от терена, се получава заблатяване. Водата не се оттича и тревата започва да гние. По двата фланга на стадиона оттичането е по-бързо и се получава съхнене. Така че самото оттичане, самият дренаж, целият терен е направен грешно. Има проблеми и със самата поливна система, тъй като разширителният съд е неправилно поставен, там съответно налягането не е добро в разпръсквачите и се получават сухи зони“, коментира директорът на общинско предприятие „Спортни имоти“ Веселин Богданов.

Прочети още на: http://bgnes.com/sport/bg-futbol/4531610/