София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Паркър спечели и реванша с Чисора

И докато в първия мач имаше някакви съмнения дали съдиите са взели правилното решение, присъждайки победата на Паркър, този път такива нямаше

2 годиниДруги 3 Симеон Кисьов

Джоузеф Паркър спечели убедително и реванша срещу Дерек Чисора. Двамата се изправиха един срещу друг за втори път тази година, като и този път новозеландецът ликува след края на мача в "АО Арена" в Манчестър. И докато в първия мач имаше някакви съмнения дали съдиите са взели правилното решение, присъждайки победата на Паркър, този път такива нямаше. 29-годишният боец спечели напълно заслужено, след като три пъти прати съперника си в нокдаун и като цяло бе по-стабилният боксьор на ринга.

Още от самото начало Паркър стоеш по-добре и контролираше събитията на ринга. Той вкарваше по-точните удари от своя съперник, макар и Чисора да имаше някои доста добри моменти, в които успяваше да постави под напрежение новозеландеца.

Първият нокдаун дойде в 4-ия рунд, когато Паркър вкара десен ъперкът и Чисора се озова на земята. Британецът обаче не само успя да стане, а и завърши рунда с агресивна атака, която бе прекъсната от гонга.

Последваха два по-спокойни рунда, но в 7-ия Чисора отново се озова на пода след нов мощен ъперкът. Но и този път "Войната" успя не само да се изправи, но и да атакува в края на рунда, като доста сериозно разклати Паркър.

В 8-ия рунд дойде и третият нокдаун след нов ъперкът на Паркър в главата на Чисора, който обаче и този път успя да се изправи и да продължи, а в 9-ия рунд новозеландецът обсипа съперника си с канонада от удари, но и това не се оказа достатъчно да сломи съпротивата му.

От този момент Паркър вече знаеше, че е спечелил мача и единствено трябва да не допусне да бъде нокаутиран в края. Чисора обаче нямаше сили да стори подобно нещо и в крайна сметка новозеландецът ликуваше след единодушно съдийско решение в своя полза.

Така Паркър спечели и реванша с Чисора и защити Интерконтиненталната си титла на WBO, записвайки 6-и пореден успех и общо 30-и в професионалната си кариера (30-2). За британеца пък това бе трето поредно поражение (32-12).