София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Партизан в една група с Кьолн и Ница

Финалът ще е на “Еден Арена” в Прага на 7 юни 2023 г

2 годиниФутбол 9 Симеон Кисьов

Ница, Кьолн и Партизан се озоваха в една група на Лигата на конференциите. Това определи тегленият днес жребий за груповата фаза на третия по сила европейски клубен турнир. Последният тим в тази група е Словачко. Един от фаворитите за трофея Виляреал имаше сравнително лесен жребий и ще се изправи срещу Апоел (Беер Шева), Аустрия (Виена) и Лех (Познан). Уест Хам пък ще гостува в Румъния, Белгия и Дания, тъй като е в група с ФКСБ, Андерлехт, Силкеборг.

ЖРЕБИЯТ:

Група А: Истанбул Башакшехир, Фиорентина, Хартс, РФС

Група В: Уест Хам, ФКСБ, Андерлехт, Силкеборг

Група С: Виляреал, Апоел (Беер Шева), Аустрия (Виена), Лех (Познан)

Група D: Партизан, Кьолн, Ница, Словачко

Група E: АЗ Алкмаар, Аполон (Лимасол), Вадуц, Днипро-1

Група F: Гент, Молде, Шамрок Роувърс, Юргорден

Група G: Славия (Прага), ЧФР Клуж, Сивасспор, Балкани

Група H: Базел, Слован (Братислава), Жалгирис, Пюник

Победителите в осемте групи се класират директно за осминафиналите. Заелите вторите места пък ще играят плейофи срещу тимовете, финиширали трети в групите в Лига Европа. Третите и четвъртите в групите на ЛК приключват участието си в евротурнирите.

Шестте кръга в групите ще се изиграят между 8 септември и 3 ноември, или по-точно на 8 септември, 15 септември, 6 октомври, 13 октомври, 27 октомври и 3 ноември. Фазата на елиминациите ще стартира на 16 февруари с битките от квалификациите за място на 1/8-финалите. Финалът ще е на “Еден Арена” в Прага на 7 юни 2023 г.