София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Порто излъга Леверкузен в края

В следващия кръг двата отбора играят отново помежду си, но този път мачът ще се изиграе на „Бай Арена“ в Леверкузен

2 годиниФутбол 4 Симеон Кисьов

Порто победи Байер Леверкузен с 2:0 в мач от третия кръг на група „В“ на Шампионска лига. Попаденията за „драконите“ бяха дело на Заиду и Галено.

След този успех Порто заема 2-о място в групата с актив от 3 точки, докато „аспирините“ остават на 3-а позиция със същия брой точки, но с по-лоша голова разлика.

Срещата започна с натиск на Байер Леверкузен.

Роберт Андрих центрира в наказателното поле на Порто в 16-ата минута, където Калъм Хъдсън-Одой стреля и отбеляза. След продължително преразглеждане на ситуацията с VAR, голът не бе зачетен заради нарушение.

Матеуш Урибе стреля в горния ляв ъгъл на вратата на Леверкузен в 40-ата минута, но там беше Лукас Храдецки, който направи великолепно спасяване.

Пепе подаде към Меди Тареми, който чукна топката във вратата, но подобно на гола на Леверкузен и този не бе зачетен след преразглеждане с VAR.

В самия край на първото полувреме Антъни Тейлър отсъди дузпа в полза на гостите заради игра с ръка на Давид Кармо. Патрик Шик застана зад топката, но ударът му от 11-метровия наказателен удар бе спасен от стража на Порто Диого Коща.

Нападателят на Порто Еванилсон падна в наказателно поле в 67-ата минута, искайки дузпа, но реферът направи знак, че играта трябва да продължи.

Меди Тареми центрира към Заиду в наказателното поле в 69-ата минута. Нигериецът стреля с едно докосване в левия ъгъл на вратата, за да даде аванс на Порто – 1:0.

Крилото на Порто – Галено, излезе сам срещу Храдецки в 87-ата минута, след страхотно подаване от страна на Меди Тареми и сложи точка на мача, след като отбеляза второ попадение за „драконите“.

В следващия кръг двата отбора играят отново помежду си, но този път мачът ще се изиграе на „Бай Арена“ в Леверкузен.