София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Порто тотално надигра Милан

"Росонерите" изиграха много слаб мач и можеха да загубят с повече

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Отборът на Порто постигна важна победа с 1:0 при домакинството си на Милан от група В на Шампионската лига. Луис Диас отбеляза единственото попадение в 65-ата минута. "Росонерите" изиграха много слаб мач и можеха да загубят с повече, ако техният съперник беше показал по-голяма ефективност при своите положения за гол. Така за първи път в историята си грандът от Милано стартира с три загуби в груповата фаза на този турнир.

Стефано Пиоли направи четири промени в състава си след обрата срещу Верона. В защита капитанът Алесио Романьоли беше заменен от Симон Кяер, а в средата на терена Сандро Тонали замести наказания Франк Кесие. В по-предни позиции липсваха контузеният Анте Ребич и Даниел Малдини, като вместо тях играха Рафаел Леао и Раде Крунич. На върха на атаката беше Оливие Жиру, а Златан Ибрахимович се появи в игра след почивката. Домакините пък бяха подредени в 4-4-2 с Мехди Тареми и Еванилсон като нападатели.

Още в петата минута домакините можеха да открият резултата в своя полза, но тогава Луис Диас нацели далечната греда с удар от голяма дистанция. В 18-ата Тареми стреля от добра позиция, но топката излезе в аут. Малко след това Жиру игра с глава в противниковото наказателно поле, но насочи топката зле. В 24-ата Тареми стреля с глава след центриране от фал, като ударът му се оказа неточен. В 28-ата нападателят направи третия си пропуск в мача, след като шутът му отново мина покрай вратата. В 32-ата Диас направи опит за задна ножица, който се оказа много разочароващ. В 42-ата Отавио стреля от голямо разстояние и прати топката над вратата. Малко след това Жиру отправи първия точен удар за гостите, но Диого Коща улови удара му с глава. Секунди по-късно французинът също направи неуспешна задна ножица, но и без това той беше в засада.

В 48-ата минута Тареми направи пробив и стреля по земя, като топката мина в близост до вратата. В 51-ата резервата Зайду Сануси опита далечен шут, който завърши далеч от целта. В 53-ата Отавио получи шанс да стреля, но Фикайо Томори се хвърли на пътя на топката и я изби в корнер. В 58-ата Жиру отстъпи мястото си на Ибрахимович. В 65-ата "драконите" най-после стигнаха до търсения гол. Тогава Тареми се пребори за топката с Исмаел Бенасер, за да може Диас с шут по земя да я прати в противниковата мрежа за 1:0. "Росонерите" претендираха за фал в атака, но попадението остана. В 68-ата Пепе стреля след центриране от корнер, но не намери целта. В 87-ата Златан игра опасно с вдигнат високо крак, но получи само жълт картон. Това беше и последното по-интересно събитие в двубоя.