София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Предстои решаваща среща между Милан и Леао за новия договор

Както е известно, настоящото споразумение на крилото изтича догодина

1 годинаФутбол 2 Симеон Кисьов

Ръководството на Милан и обкръжението на Рафаел Леао ще проведат решаваща среща през следващите 10-15 дни, на която отново ще обсъдят предложението на “росонерите” за нов договор на тяхната звезда, пише “Гадзета дело спорт”. Както е известно, настоящото споразумение на крилото изтича догодина.

В клуба продължават да бъдат оптимисти, че ще постигнат съгласие с Леао, който е щастлив на “Джузепе Меаца” и също желае да остане там. Изданието обаче отбелязва, че проблемите идват от обкръжението на играча, откъдето има хора, според които е по-добре той да премине в друг отбор. Исканията на португалския национал са за годишна заплата от 7 млн. евро плюс още 2 млн. под формата на плащане, както и да получи помощ за изплащането на компенсацията от 16 млн. евро, която дължи на родния си Спортинг (Лисабон). В Милан са готови да го направят най-скъпоплатения им футболист, но тяхното предложение е малко по-ниско: твърда заплата от 6,5 млн. евро плюс бонуси, а също така оттам отказват да имат принос към изплащането на обезщетението.

Ако двете страни не се разберат на предстоящата среща, “росонерите” ще предприемат вариант с продажбата на играча през летния трансферен прозорец. В клуба предпочитат да се разделят с 23-годишния футболист, отколкото той да остане в тима за последния сезон от договора си, макар и цената му да се е понижила от над 100 млн. евро на 70 млн. Междувременно, от вестника потвърждават, че през следващите две седмици ще обявят новия договор на друга от звездите си в атака - Оливие Жиру.

Самият Леао побърза да отрече информацията на “Гадзета” за получения ултиматум от клуба. Той коментира в Туитър под споделен линк на португалски сайт, цитиращ новината на италианското издание, пишейки: “Ахахах, нямате ли какво друго да правите?”, след което добави: “Твърде много свободно време”.