София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Реал (Мадрид) надви Осасуна с 3:1

Осасуна затрудни лидера в доста моменти от срещата в Памплона

7 годиниФутбол 5 Телевизия Евроком

Реал Мадрид си върна загубеното за часове първо място в Примера дивисион, след като надигра с 3:1 като гост Осасуна. Кристиано Роналдо и Иско вкараха във всяко от двете полувремена с първия удар в очертанията на противниковата врата, а между тях Серхио Леон бе изравни. Чак в края резервата Лукас Васкес вкара третото попадение за тима си.Победата беше изключително важна за “Кралете”, които бяха изместени от Барселона от първото място в класирането, но само за няколко часа. След мача в Памплона столичани си върнаха първата позиция, като имат актив от 49 точки, с една повече от каталунците. Реал обаче има и два мача по-малко. Осасуна остава на последното място в класирането с едва 10 точки.

Реал Мадрид изигра първият си мач от две седмици насам, а треньорът на тима Зинедин Зидан беше заложил изненадващо на система 3-5-2 с Кристиано Роналдо и Карим Бензема на върха на атаката. В състава на домакините пък като титуляр започна бившият защитник на ЦСКА Никола Вуядинович.

Домакините се намираха в слаба форма от началото на годината, но започнаха срещата напористо и в 18-та минута Кейлор Навас трябваше да избива тежък удар на Фаусто Тиенса. Малко след това Реал Мадрид реализира с една от първите си атаки. В 24-та минута Бензема пусна хитър пас в коридор към Роналдо, който под ъгъл излезе сам срещу Салваторе Сиригу. Португалецът стреля по тревата, а италианецът не се намеси добре и само отклони топката във вратата си - 1:0 за Реал Мадрид.

Осасуна обаче не се пречупи и продължи да играе на висота. Напористата игра на памплонци даде резултат в 33-та минута, когато Хуан Фуентес пусна превъзходен пас към Серхио Леон, който още по-хладнокръвно копна топката над Навас - 1:1. Само две минути по-късно Бензема се отчете с пропуска на сезона. Французинът беше намерен на празна врата от Роналдо, но Сиригу някак се разтегна и успя да спаси. В края на първата част пък Емануел Ривиер не успя да преодолее Кейлор Навас за втори път.

В началото на втората част Осасуна отново опитваше да вкара втори гол. В 48-та минута Навас обаче спаси фалцов удар на голмайстора Леон. Така се стигна до 62-та минута, когато Иско вкара така важното попадение за Реал. Бензема опита да мине трима защитници на Осасуна, но не успя. Иско обаче отне топката и с плътен удар по диагонала в обратния ъгъл направи 2:1.

Любопитното беше, че и двата гола за Реал паднаха след първите удари в очертанията на врата през полувремето. В 78-та минута Роналдо поиска дузпа за нарушение на Давид Гарсия срещу него в наказанителното поле, а в 83-та Навас отрази поредният опасен удар на Серхио Леон. В крайна сметка Реал устиска аванса си, а във втората минута на добавеното време резервата Лукас Васкес реши всичко с трети гол.