София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Рома получи зелена светлина за новия стадион

По план трябва да бъде готов през 2021 година

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Градският съвет на Рим най-накрая е одобрил проекта на Рома за нов стадион. От клуба са се съгласили да бъдат спазени всички препоръки, заради които проектът бе върнат преди месец. В петък се е провела, на която са присъствали кметът на Рим Вирджиния Раджи, генералният мениджър на Рома Мауро Балдисони и представители на строителната фирма, която е ангажирана с построяването на новия дом на римските „вълци”.

"Tова е много важна вечер за Рома. Чакаме с нетърпение издигането на новия ни стадион, който клубът и градът ще могат да покажат с гордост на целия футболен свят"- пък бяха думите на президента на „вълците” Джеймс Палота.

Модерното съоръжение ще носи името „Стадио дела Рома” и капацитет му ще бъде 52 500 места, с възможност за увеличаване до 60 000. Дизайнът му е вдъхновен от Колизеума и по проект трябва да бъде готов през 2021 година.