София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Роналдо герой за страхотен обрат на Ман Юнайтед

"Червените дяволи" ликуваха в истинско зрелище на "Олд Трафорд"

2 годиниФутбол 10 Симеон Кисьов

Манчестър Юнайтед обърна у дома Аталанта с 3:2 и записа изключително важна победа в група "F" на Шампионската лига, излизайки начело във временното класиране.

Марио Пашалич даде аванс на гостите в 15-ата минута. Малко преди изтичането на половин час игра Мерих Демирал се разписа с глава след ъглов удар. В 53-ата минута Маркъс Рашфорд се разписа и намали разликата в резултата. Капитанът на домакините Хари Магуайър се разписа в 75-ата минута и така изравни. Осем минути преди края на мача обратът бе факт, като третият гол за Ман Юнайтед бе дело на Кристиано Роналдо.                         

„Червените дяволи“ стартираха срещата на много високи обороти и в 3-ата минута Скот Мактомини изведе Маркъс Рашфорд зад защитата на Аталанта, но ударът на английския национал бе неточен. Освен това бе отсъдена и засада.

Въпреки това Аталанта нанесе първия удар в мача. В 15-ата минута Йосип Иличич се пребори добре след извеждащо подаване. Последва подаване към Дзапакоста. Италианецът центрира отдясно, като в наказателното поле бе Марио Пашалич, който от близка дистанция прати топката в мрежата.

Това попадение ядоса домакините и те започнаха да атакуват още по-настървено. В 19-ата минута Кристиано Роналдо проби по лявото крило и центрира в наказателното поле. Бруно Фернандеш се опита да стреля с глава, но неуспешно. Топката все пак стигна до Фред, който стреля от десетина метра, но Хуан Мусо се намеси перфектно и изби.

Устремът на „червените дяволи“ обаче бе шокиран малко преди изтичането на половин час игра на „Олд Трафорд“. Аталанта изпълни корнер вляво от вратата на Давид де Хеа. В наказателното поле Люк Шоу остави сам Мерих Демирал и турският национал с глава удвои резултата.

След втория гол на бергамаските атаките на „червените дяволи“ продължиха да атакуват. В 38-ата минута Роналдо стреля, но изстрелът му не попадна в целта.

Пет минути след това Фред бе изведен в наказателното поле от Фернандеш. Там бразилецът пое добре, но изстрелът му с десния крак от малко повече от 10 метра мина покрай дясната греда на Мусо.

В продължението на първото полувреме Мерих Демирал направи подарък на Рашфорд, който стигна до топката вляво от вратата на Аталанта, но ударът му от движение рикошира в гредата.

Второто  полувреме започна по-добре за Ман Юнайтед. В 48-ата минута португалците Фернандеш и Роналдо комбинираха добре, като плеймейкърът изведе Кристиано сам срещу вратаря, но ударът на седмицата на "червените дяволи" бе спасен от Хуан Мусо.

Само 5 минути по-късно хората на Оле Гунар Солскяер притаха топката в мрежата на Аталанта. Фернандеш получи подаване с гръб към противниковата врата. Той с едно докосване изведе Рашфорд по лявото крило. Десетката на домакините нахлу в наказателното поле и с удар с десния крак в далечния ъгъл върна интригата в мача.

Попадението даде импулс в играта на Ман Юнайтед и в 58-ата минута Скот Мактоминей уцели гредата. При атака отдясно Мейсън Грийнууд центрира остро в наказателното поле. Там шотландецът се измъкна от защитата на гостите и стреля, но топката се удари в лявата греда на Мусо.

В 64-та минута след многоходова атака на „червените дяволи“ топката стигна до Роналдо, който бе вдясно от вратата на бергамаските. Португалецът стреля, но Хуан Мусо спаси перфектно и опази аванса на своя тим.

Аталанта отвърна с два бързи удара в 71-ата минута. Първо изстрел от няколко метра на Дуван Сапата бе спасен от Давид де Хеа, а след това Руслан Малиновски стриля от около 20 метра, но отново Де Хеа отново се намеси перфектно.

Петнадесет минути преди края на мача Манчестър Юнайтед изравни. Точен бе Хари Магуайър, който само минута по-рано стреля опасно с глава, но вратарят на гостите спаси. В 75-ата минута обаче капитанът не сгреши. След центриране отдясно на Бруно Фернандеш, централният защитник бе забравен на далечната греда и с удар с десния крак направи резултата 2:2.

Седем минути по-късно пълният обрат на „Олд Трафорд“ бе факт. След ъглов удар отдясно Фернандеш и Люк Шоу разиграха, като английският национал центрира в наказателното поле. Там Кристиано Роналдо надскочи Хосе Луис Паломино и с глава прати топката в мрежата и хвърли в екстаз феновете на домакините.

В края на мача Аталанта се впусна в атака в търсене на изравнителен гол, но до такъв така и не се стигна и така хората на Оле Гунар Солскяер ликуваха след страхотен обрат за едно полувреме срещу Аталанта на „Олд Трафорд“.