София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Селта удари Бетис в трилър със седем гола

В 95-ата минута нервите избиха и съдията изгони Луис Енрике, който бутна топката от ръцете на Яго Аспас, който театрално се хвърли на земята и Гранде се подведе от симулацията му

1 годинаФутбол 1 Симеон Кисьов

Селта постигна страхотна победа с 4:3 като гост на Бетис в спиращ дъха трилър от 20-ия кръг на Ла Лига.  Попаденията за Селта вкараха Габриел Вейга на два пъти, а по едно попадение добавиха Йорген Странд Ларсен и Джоузеф Айбо. Хуанми, Серхио Каналес и Набил Фекир от дузпа се разписаха за андалусийци. С този успех хората на Карлош Карваляо събраха 23 точки и се изкачиха от 16-о на 11 място. Бетис пък остава с 31 точки на 6-ата позиция. В края на двубоя Луис Фелипе бе изгонен, като главният рефер раздаде и множество жълти картони на хора от двете скамейки.

Галисийци смълчаха "Бенито Виямарин" в 6-ата минута. Яго Аспас изведе Карлес Перес на дясното крило. Той центрира към границата на вратарското поле, където Йорген Странд Ларсен изпревари защитник на домакините и с хубав удар порази вратата на домакините.

Отговорът на Бетис не се забави. В 9-ата минута удар на Каналес рикошира в защитник на Селта и напусна терена.

При него хората на Карлос Карваляо не успяха да изчистят и топката стигна до Хуанми, който отблизо не сгреши - 1:1.

Последваха по-силни минути за хората на Мануел Пелегрини.

Хуанми можеше да се разпише в 16-ата минута, когато бе изведен от Набил Фекир зад защитата, но изстрелът му с глава мина покрай левия страничен стълб.

В 24-ата минута обаче нищо не можа да спре "лос вердибланкос", които направиха много добра много многоходова атака, при която Борха Иглесиас бе изведен на дясното крило. Последва пас по земя към пространството между точката на дузпата и границата на наказателното поле. Там бе Серхио Каналес, който с клиничен удар направи обрата пълен - 2:1.

Мачът продължи да е двуостър, като атаките към двете врати следваха една след друга.

В 42-ата минута Каналес направи много ефектен пас към Хуан Миранда, но неговият удар бе спасен от Иван Вияр.

Пре ответната атака Габриел Вейга се подигра със защитата на домакините. Лука де ла Торе пусна топката с пета към 20-гадишния нападател, който елиминира Луис Фелипе, след това прехвърли вратаря Руи Силва и вкара за 2:2.

В края на полувремето Миранда центрира отляво, но Иглесиас прати топката над вратата, като това бе последното интересно положение за първата част.

Две минути след началото на втората част диагонален пас на Каналес намери Миранда, който прати топката към центъра на наказателното поле към Хуанми, чийто удар мина над вратата.

В следващите минути Селта бе по-активен. С пропуск се отчете Яго Аспас.

Така се стигна до 56-ата минута, когато защитата на Бетис бе матирана. Аспас изведе Ларсен вдясно от вратата. Той без да се бави пусна топката към центъра, където Вейга се бе вклинил между централните защитници е вкара втория си гол в мача.

Хората на Мануел Пелегрини тръгнаха по-масирано в атака, но грешките в защита прадължиха.

Двадесет минути преди края на редовното време защитниците на Бетис опитаха да изчистят една висока топка, но тя попадна на главата на Джоузеф Айдо, който я насочи неспасяемо в далечния ъгъл на Силва - 4:2 за Селта.

В 78-ата минута резервата Абнер направи непростим пропуск, след като топката му бе сервирана на тепсия от Едгар Гонсалес, но Абнер прати топката покрай вратата на Вияр.

Секунди по-късно съдията Карлос дел Серо Гранде трябваше да преразглежда потенциална игра с ръка на Оскар Мингеса. След консултация с ВАР тай реши - дузпа за Бетис.

С изпълнението се нагърби Набил Фекир, който с безкомпромисен удар намали пасива на своя тим в 83-ата минута.

След това Селта опита да излезе от хватката на Бетис, но домакините продължиха да натискат.

Аспас имаше шанс да реши мача в 92-ата минута, когато засече центриране по земя на Харис Сеферович, но прати топката покрай вратата на Бетис.

В 95-ата минута нервите избиха и съдията изгони Луис Енрике, който бутна топката от ръцете на Яго Аспас, който театрално се хвърли на земята и Гранде се подведе от симулацията му.

След това се стигна до спорове между играчите на терена и на скамейката, като се наложи съдията да се намесва. Червени картони получиха няколко човека от скамейката на Селта.