София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шотландия разпиля Армения с числовия си превес

По-късно тази вечер лидерът в класирането Украйна приема последния Ирландия

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Шотландия осъществи обрат и постигна убедителен успех с 4:1 при гостуването си на Армения в мач от група 1 на дивизия В на Лигата на нациите.

Домакините първи стигнаха до гол, като това стана още в 6-ата минута. Автор на попадението беше Вахан Бичахчян, който получи топката от направилия продължителен рейд Тигран Барсегян. Авансът им обаче не се задържа дълго, тъй като в 14-ата минута „гайдарите“ успяха да изравнят. Тогава Че Адамс направи несполучлива задна ножица, но след това Стюарт Армстронг стигна до топката и възстанови равенството със своя шут. Ключовият момент в двубоя дойде в 44-ата минута, когато Арман Ховханисян от състава на арменците си изкара два жълт картона в рамките на секунди. Той първо беше санкциониран за нарушение срещу Нейтън Патерсън, а веднага след това беше изгонен от игра след негово посягане срещу Джон Макгин.

Гостите се възползваха от численото си превъзходство веднага, като още в добавеното време на първата част те осъществиха пълния обрат. Тогава Макгин асистира на Армстронг, който, въпреки че се подхлъзна при удара си, реализира своя втори гол в двубоя. Шотландците започнаха силно второто полувреме и стигнаха до нови две попадения. В 50-ата минута Макгин беше точен, а след само три минути Адамс също отбеляза гол след проведена контраатака, с което оформи крайния резултат. Домакините завършиха срещата не с десет, а с девет играчи на терена, тъй като в добавеното ѝ време Камо Ховханисян, подобно на своя съфамилник, беше отстранен от игра с директен червен картон за груб фал.

След тази победа Шотландия е на второто място в групата с актив от 6 точки от три мача, а Армения е на третата позиция с 3 спечелени пункта, но от четири срещи. По-късно тази вечер лидерът в класирането Украйна приема последния Ирландия.