София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Спиращ дъха трилър в Мадрид

Мърсисайдци са на върха с 9 точки от три мача, докато Атлетико е с 4

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Ливърпул победи с 3:2 като гост Атлетико Мадрид в невероятен мач с решителни намеси на ВАР, червен картон и голямо напрежение. Джеймс Милнър, Наби Кейта и Мохамед Салах бяха точни за тима на Юрген Клоп, докато Антоан Гризман се разписа на два пъти за "дюшекчиите" и получи червен картон.

След 5 минути игра гостите от Англия поведоха в резултата. Мохамед Салах получи подаване на дясното крило от Анди Робъртсън. Египтянинът тръгна на индивидуален пробив по границата на наказателното поле. Рейдът му стигна до дъгата на наказателното поле, като преди това нападателят на гостите подмина трима футболисти на домакините и стреля. След рикошет в крака на Джеймс Милнър топката влетя в мрежата на Ян Облак.

Атаките на Ливърпул на спираха и в 13-ата минута падна втори гол за тима на Юрген Клоп. След центриране в наказателното поле Фелипе изчисти, но без да иска постави на тепсия топката за намиращия се на ръба на наказателното поле Наби Кейта. Гвинейският халф не се забави нито секунда и с мощен удар от воле препарира стража на „дюшекчиите“.

Стъписани от гола, домакините тръгнаха по-смело в атака и в 20-ата минута удар на Яник Ферейра караско бе избит от Трент Александър-Арнолд. Последва заучено изпълнение на ъглов удар след което топката стигна до намиращия се на ръба на наказателното поле Коке. Испанският халф стреля, като от удара му се получи перфектен пас към Антоан Гризман в наказателното поле. Там французинът не срещна проблеми просто да насочи топката в мрежата на Алисон и върна едно попадение за своя тим.

Натискът на Атлетико продължи и в 34-ата минута атакуващото дуо на „дюшекчиите“ – Жоао Феликс и Антоан Гризман комбинира перфектно след което топката се оплете в мрежата на Ливърпул. Португалецът проби от лявото крило през центъра. Там той бе заобиколен от четирима играчи на гостите, но въпреки това видя празния коридор към Антоан Гризман и пусна пас по конец към французина в наказателното поле. Останал съвсем сам в наказателното поле Гризман нямаше какво друго да направи, освен да вкара.

В 52-ата обаче се стигна до изключително неприятен момент. При една ситуация в центъра Гризман не съобрази с влизането си и атакува с бутони в главата Роберто Фирмино. Съдията на срещата Даниел Зиберт веднага показа червен картон на осмицата на домакините и така вкаралият два гола Гризман бе изгонен.

Постепенно преимуществото в жива сила за Ливърпул си каза своето и гостите овладяха играта и започнаха по-масиран натиск към вратата на Атлетико Мадрид.

Така се стигна до наказателен удар за мърсисайдци. Марио Ермосо фаулира грубо нахлулия отдясно в наказателното поле Диого Жота. Зад топката застана Салах, който 12 минути преди края на мача отново даде аванс на тима на Юрген Клоп.

Това обаче не сломи бойците на Чоло Симеоне и само две минути по-късно те получиха право да изпълнят дузпа. При изпълнение на пряк свободен удар Жота избута Хосе Хименес. Съдията на мача обаче преразгледа ситуацията с ВАР, тъй като ситуацията бе много тънка. В крайна сметка той отмени първоначалното си решение и срещата завърши с победа на Ливърпул.

Мърсисайдци са на върха с 9 точки от три мача, докато Атлетико е с 4. Толкова има и Порто, след като успя да надделее с 1:0 над Милан на своя стадион. "Росонерите" са с 0 точки и три загуби.