София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тайсън Фюри излиза срещу Дилиън Уайт в следващата си битка

Британецът се отказа от мач за абсолютен шампион

2 годиниДруги 2 Симеон Кисьов

Световният шампион в тежка категория във версия WBC Тайсън Фюри ще се бие с Дилиън Уайт в сблъсък за титлата на WBC в тежка категория, съобщи „Sky Sports“. Промоутърът Франк Уорън спечели оферта за двубоя и това означава, че подготовката за битката в тежка категория вече е в ход. В края на миналата година промоутърът на "Циганския крал" Боб Аръм заяви, че Фюри ще излезе на ринга през април, но засега още не е потвърдено кога ще е британският сблъсък.

През октомври Фюри нокаутира Дионтей Уайлдър в Епизод №3 на битката помежду им и така запази пояса на Световния боксов съвет. След това се споменаваше възможност за мач между британеца и Олександър Усик за обединяване на четирите пояса в тежка категория, но украинеца по всяка вероятност ще трябва да се боксира с Антъни Джошуа, който има право на реванш, след като бе победен насред Лондон от Усик.