София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ТРАНСФЕРНИТЕ РАЗОЧАРОВАНИЯ В ЧЕЛСИ (ЧАСТ 2)

РУСНАКЪТ ДАДЕ МНОГО ПАРИ ЗА ЗВЕЗДИ, НО ТЕ ЗАЛЯЗОХА НА СТАМФОРД БРИДЖ

9 годиниФото Спорт 6 Телевизия Евроком

В първа част видяхте едни от най-големите разочарования, които са носили екипа на Челси. В тима обаче има още футболисти, чиято кариера при лондончани се срина тотално. Те дойдоха като големи имена или млади таланти, но не успяха да покажат възможностите си. 

Ето кои са въпросните футболисти: 

№10 - Скот Паркър 

Халфът излезе 10 милиона паунда на "сините". След продължителна трансферна сага, той се озова на "Стамофрд бридж", където очакваха от него да стане новият Денис Уайз. Той обаче остана резерва на Макелеле и Лампард. Паркър рядко получаваше шанс за изява и то на нетипична за него позиция. 

№9 - Матея Кежман 

Дошъл в Англия за сумата от 5.5 милиона паунда и невероятните 105 гола в 122 мача за холандския ПСВ Айндховен, сърбинът беше надеждата за силен нападател, който да вкарва във всеки мач. Той обаче се оказа тотално разочарование - 4 гола в 25 мача и трансфер в Атлетико Мадрид. Въпреки това, Кежман разкри през 2011 година, че периодът му в Челси е бил най-добрият, който сърбинът някога е имал. 

№8 - Марко Марин 

Роберто ди Матео се надяваше от Марин да излезе следващия Ариен Робен, тъй като на тима му липсваха играчи от подобен калибър, след като холандското крило напусна Челси през 2007-а година. Германецът пристигна при лондончани от Вердер Бремен за 7 милиона паунда, но почти не игра за първия отбор. Той изигра само 6 мача, в които не показа нищо. В последствие страдаше от различни контузии, но все още продължава да бъде собственост на "сините", макар и да играе всеки сезон под наем. 

№7 - Халид Буларуз 

Най-изненадващата девятка на Челси. Буларуз беше защитник, но избра да играе с номер 9. Играта му доказа, че той заслужава този номер, тъй като холандецът често не играеше все едно не е бранител. Той записа само 13 мача за Челси и беше пратен под наем в Севиля след само един сезон на "Стамфорд бридж". При завръщането си той беше продаден на Щутгарт за половината от деветте милиона, платени по-рано от Челси на Хамбургер.

№6 - Юри Жирков 

Руският халф-бек допълва класацията, но едно място не му достига, за да попадне в топ 5. Той дойде в Челси като универсален футболист и това му изигра лоша шега. Играеше добре под ръководството на Карло Анчелоти, но така и не можа да се установи на позицията на ляво крило или ляв бек - проблем, който се появява, когато левият ти крак твърдо доминира. Жирков се оказа 18-милионно разочарование. 

В следващата част ще видите петте най-големи трансферни разочарования. Очаквайте я в най-скоро време. 

Линк към част 1 - ТУК

Автор: Павел Колев