София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЦСКА 1948 отново на върха

"Червените" измъкнаха трите точки от Кърджали

2 годиниФутбол 8 Симеон Кисьов

ЦСКА 1948 спечели с 1:0 гостуването на Арда в Кърджали от шестия кръг и отново оглави класирането. И в този мач герой за "червените" беше Ивайло Чочев. Националът се разписа от дузпа в 31-ата минута, което се оказа достатъчно на тима на Любослав Пенев да измъкне успеха.

За Чочев това беше седмо попадение в 5 двубоя в Efbet Лига през новия сезон.

Припомняме, че предишната среща между двата тима в Кърджали се превърна в голов спектакъл, който "червените" спечелиха с 6:3. Днес зрителите на "Арена Арда" видяха само едно попадение, а и ситуациите пред Васил Симеонов и Даниел Наумов не бяха много.

В 12-ата минута Светослав Ковачев преодоля Джонатан Перейра с поемането на топката, нахлу опасно към вратата на ЦСКА 1948 и отправи първия удар в мача, който излезе в аут. Постепенно футболистите на Любо Пенев започнаха да атакуват по-опасно. Първо пробив на Енрике Рафаел създаде главоболия на отбраната на Арда, но до шанс за гол не се стигна.

В 29-ата минута Ангел Русев преодоля Деян Лозев и навлезе на скорост в наказателното поле. Алекс Петков опита да парира пробива на крилото, но го фаулира и съдията Георги Гинчев отсъди дузпа. Ивайло Чочев я реализира с точен изстрел по земя в долния десен ъгъл - 0:1.

Арда отговори с изстрел на Христо Иванов в 36-ата минута, топката прелетя над напречната греда. Секунди по-късно Ласана Н`Диайе финтира Даскалов и шутира по земя в аут. В 45-ата минута Светослав Ковачев отправи най-опасния удар за Арда през първата част. Крилото шутира покрай дясната греда в аут.

Две минути след почивката Ковачев проби отдясно и върна за Иванов. Халфът стреля, топката рикошира в Октавио, но Наумов реагира добре и изби в корнер. В 55-ата минута домакините имаха нова възможност да изравнят след разбъркване в наказателното поле на ЦСКА 1948, но Ндиайе прехвърли и Наумов, и вратата след удар с глава от 6-7 метра.

В 63-ата минута Арда като по чудо не изравни. Ндиайе стреля с глава от 4-5 метра след центриране от корнер, но Наумов някак спаси. Последва добавка на нападателя от два метра, която премина над напречната греда.

В 77-ата минута Топузов осъществи рейд в наказателното поле на домакините и шутира силно с десния крак, но в обсега на Симеонов, който изби. Малко по-късно, в 81-ата минута вратарят на "сините" изби още един опасен шут на Топузов.

Домакините отговориха с атрактивен ножичен удар на резервата Йорданов в 82-ата минута, който премина на сантиметри покрай лявата греда.