София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тунгара и Берое разплакаха Локо (Пд)

Отборът на Петър Хубчев спечели с 2:0, съдията Васимир Ел-Хатиб даде дузпа на "смърфовете" и я отмени

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Берое успя да победи с 2:0 Локомотив (Пловдив) в мач от осмия кръг на Еfbet Лига. В герой за домакините се превърна Абубакар Тунгара, който вкара и двата гола. Нападателят на Берое вече има 6 попадения на сметката си и е само с две по-малко от лидера в голмайсторската листа Ивайло Чочев.

Малко преди края на мача (при 1:0 за Берое) "смърфовете" получиха дузпа, но след преглед с ВАР съдията Васимир Ел-Хатиб я отмени.

Избраниците на Петър Хубчев можеха да открият още в началните секунди. След пас на Стив Траоре Тунгара се оказа на чиста позиция в наказателното поле, но Динко Хоркаш успя да избие. До края на първата част до чисти ситуации за гол не се стигна.

В 60-ата минута Tраоре подаде към Лукас Мартинс, който стреля, но топката срещна лявата греда на вратата на Локомотив (Пловдив). Две минути по-късно домакините ликуваха. Симеон Мечев изрита топката от наказателното поле на Берое в предни позиции, Тунгара овладя и напредна, преодоля Луан и от малък ъгъл се разписа във вратата на Хоркаш, който не се намеси убедително - 1:0.

В 86-ата минута съдията Васимир Ел-Хатиб отсъди дузпа в полза на гостите за нарушение на Лукас Мартинс срещу Матеус. След преглед с ВАР обаче отмени решението си, като прецени, че няма фаул.

В добавеното време Тунгара подпечата победата на Берое с втори гол - 2:0. Асистенцията и този път беше на Симеон Мечев.

Локомотив (Пловдив) нямаше загуба в последните си 4 мача в Efbet Лига (3 победи и 1 равенство), но днес си тръгна с празни ръце от Стара Загора. Поражението за тима на Александър Томаш идва точно преди пловдивското дерби с Ботев. Очакваният с голям интерес мач е на 3 септември (събота) от 20:30 часа на "Лаута".

Бившият собственик на Локомотив (Пд) Христо Крушарски изгледа на живо срещата под Аязмото тази вечер. На трибуните на стадион "Берое" беше и Димитър Бербатов.