София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Унгария унизи Англия като гост

В класирането води Унгария със 7 точки, следва Германия с 6, Италия е с 5, а на дъното е Англия с 2 и без победа от началото на турнира

2 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Унгария победи Англия с 4:0 като гост в двубой от четвъртия кръг на група 3 от Лига "А" на Лигата на нациите. Така британците останаха без победа в турнира и са на последното място в групата.

Англия започна срещата с контрол върху топката, но четвърт час след началото допусна гол. Роланд Шалай се възползва от разбъркване и изведе Унгария напред в резултата.

След половин час игра Джон Стоунс опита да изравни с глава след корнер, но не уцели вратата. До края на полувремето Джуд Белингам пропиля две положения пред вратата на гостите.

Второто полувреме не предложи нищо по-различно - Англия владееше топката, но така и не създаде чисто голово положение до 70-ата минута, в която допусна втори гол. Негов автор отново бе Роланд Шалай (2:0), след като получи пас от Мартин Адам.

Четвърт час преди края Рахим Стърлинг изведе Фил Фодън, но ударът му премина на сантиметри от гредата.

Унгарците продължиха да бъдат много ефективни в атака и Ласло Наги вкара за 3:0 с четвъртия точен удар за тима си в срещата. Нещата за Англия станаха още по-лоши две минути по-късно след втори жълт картон на Джон Стоунс, който бе изгонен от игра.

Катастрофата за Англия стана пълна в 90-ата минута, в която Даниел Газдаг оформи крайния резултат - 4:0, след като прехвърли вратаря на Англия.

В класирането води Унгария със 7 точки, следва Германия с 6, Италия е с 5, а на дъното е Англия с 2 и без победа от началото на турнира.