София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Унгарският шампион разби Лудогорец

Бившият футболист на Ботев (Пловдив) Маркиньос (54) и Хенри Уинго (80, 90+1) бяха точни за убедителния успех на "маджарите"

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Българският шампион Лудогорец загуби категорично от унгарския първенец Ференцварош с 0:3 в контролна среща, която се игра в австрийския курорт Бад Харинг. Бившият футболист на Ботев (Пловдив) Маркиньос (54) и Хенри Уинго (80, 90+1) бяха точни за убедителния успех на "маджарите".

В началото унгарците опитваха да задържат топката за по-дълги периоди от време, а възпитаниците на Анте Шимунджа трябваше повече да се бранят. Чистите положения в срещата липсваха и в първите 20 минути имаше само по един по-опасен удар към двете врати. В началото на мача Бърнард Текпетей стреля от малко над 10 метра, но не уцели вратата.

В 20-ата минута Токмак Нгуен отправи силен изстрел по земя по диагонала вдясно от Слуга, но вратарят на българския шампион изби в корнер. Шест минути след това Текпетей бе изведен зад защитата от Мануел Шоу, но завършващият изстрел на ганаеца бе слаб и топката мина встрани от вратата. В края на първата част Мануел Шоу и Франк Боли се спречкаха и се наложи съотборниците им да ги разтървават, за да не се стигне до по-сериозни ексцесии.

След почивката в 54-ата минута натискът на Ференцварош даде резултат при бърза контраатака. Адама Траоре проби по дясното крило и подаде към негов съотборник, който центрира в наказателното поле. Там Симон Слуга боксира топката, но я прати на крака на бившия футболист на Ботев (Пловдив) Маркиньос, който от малко по-малко от 10 метра прати топката в мрежата за 0:1.

Атаките на Ференцварош продължиха и Слуга се наложи да се намесва решително на няколко пъти, като в 62-ата минута отрази опасен удар на Матс Кностер.

В 80-ата минута топката отново влезе в мрежата на Лудогорец. Мануел Шоу не действа концентрирано и позволи на топката да стигне до Маркиньос. Бразилецът я върна към връхлитащия Хенри Уинго, който от средна дистанция се разписа за 0:2.

В добавеното време влезлият като резерва Хенри Уинго получи топката на около 30 метра от вратата и с мощен шут я порази за втори път, оформяйки крайното 0:3.

До този момент балансът от срещите между двата отбора е 1 победа за Лудогорец, 1 равенство и 3 успеха за унгарския тим, като головата разлика е 9:7 в полза на Ференцварош.