София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Уордли нокаутира Аделей преди шоуто на Фюри и Нгану

Както се случваше в повечето мачове от галавечерта, реферът на ринга се хвърляше да спаси потърпевшия боксьор и маркира края на срещата с ТКО

6 месецаДруги 16 Симеон Кисьов

Фабио Уордли зарадва феновете си във Великобритания и спечели дългоочакван на Острова двубой срещу Дейвид Аделей с нокаут в седмия рунд на галавечерта в Саудитска Арабия, чиято главна битка е Франсис Нгану срещу Тайсън Фюри.

Уордли вече е със 17 победи в 17 профи мача (16 КО) и си заслужи три шампионски пояса - на Британския боксов съюз, на Света на Британската общност и европейската титла на Световната боксова организация.

Мачът на Уордли и Аделей беше първият за галавечерта (последен в реда на бойната карта), който навлезе в четвърти рунд. Уордли към този момент беше пласирал основата от ударите си в тялото на съперника, но това изобщо не означаваше, че има предимство на ринга.

Уордли продължи да бъде по-активният по отношение на броя на попаденията, макар да не беше записал сериозен такъв, който да разклати противника му. Уордли обаче намеси отлична комбинация в седмия рунд и повали Аделей в нокдаун, който се изправи, но само за да бъде засипан от нова канонада.

Както се случваше в повечето мачове от галавечерта, реферът на ринга се хвърляше да спаси потърпевшия боксьор и маркира края на срещата с ТКО.