София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Уулвърхемптън надви Ливърпул с 3:0

След успеха Уулвс събра 20 точки и заема 15-ото място. Ливърпул е в средата на таблицата, на 10-ото място с 29 точки

1 годинаФутбол 7 Симеон Кисьов

Уулвърхемптън разби с 3:0 Ливърпул в мач от 22-рия кръг на Висшата лига. Кризата при мърсисайдци продължава, като отборът на Юрген Клоп е спечелил само една точка от последните си пет мача.

Точни за „вълците“ бяха Крейг Доусън и Рубен Невеш, докато нелеп автогол си вкара Жоел Матип.

След успеха Уулвс събра 20 точки и заема 15-ото място. Ливърпул е в средата на таблицата, на 10-ото място с 29 точки.

Първата възможност за гол в мача дойде още в 3-тата минута. Матеуш Куня отправи изстрел от сериозна дистанция, но Алисон внимаваше и успя да спаси.

Две минути по-късно домакините излязоха напред в резултата. Хи-Чан Хуан беше изведен в наказателното поле. Той беше изпуснат от Джо Гомес и стреля в дясната греда. Получи се рикошет в тялото на Жоел Матип и топката влезе в мрежата на мърсисайдци.

В 12-ата минута Уулвс тотално шокира Ливърпул с втори гол. Отново Джо Гомес не се намеси по най-добрия начин, за да противодейства на Куня. Крейг Доусън овладя и с удар от бялата точка матира Алисон.

Четвърт час след първия съдийски сигнал Дарвин Нуньес се отскубна от защитата на Уулвърхемптън. Жозе Са демонстрира страхотна реакция и успя да предотврати сигурен гол.

В средата на първата част Матеуш Нунеш се възползва от груба грешка на Матип и излезе сам срещу Алисон. Бразилският страж запази хладнокръвие, скъси дистанцията и не пусна трети гол.

До края на първата част темпото спадна и нови сериозни положения липсваха. В 51-вата минута удар на Наби Кейта беше спасен. Мохамед Салах на два пъти имаше шансове да върне „червените“ в мача, но мерникът му не беше точен.

В 67-ата минута Трент-Александър Арнолд изведе Нуньес, но Са отново беше безгрешен. Така се стигна до 71-вата минута, когато Уулвърхемптън направи резултата класически. Адама Траоре асистира на Рубен Невеш, който прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Алисон.

Този гол тотално уби интригата в мача. До края Ливърпул владееше повече топката, опита да стигне поне до почетен гол, но неуспешно.

В следващия кръг отборът, воден от Юрген Клоп, се изправя срещу Евертън в градското мърсисайдско дерби, докато Уулвс гостува на Саутхемптън в опит да продължи добрата си серия.