София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ювентус официално обяви трансфера на Костич

Трансферната сума възлиза на 12 милиона евро, които ще бъдат изплатени в рамките на три финансови години

2 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Ювентус официално обяви трансфера на Филип Костич от Айнтрахт (Франкфурт). „Бианконерите“ разкриха и точните параметри по сделката с носителя на трофея в Лига Европа. Трансферната сума възлиза на 12 милиона евро, които ще бъдат изплатени в рамките на три финансови години. Към тях могат да се добавят бонуси в рамките на максимум 3 милиона евро. Ювентус ще преведе и 1,5 милиона евро като допълнителни разходи, сред които и процентът за солидарност на ФИФА, който се изплаща на бившите му отбори. Договорът на сърбина е за четири години.

Костич отбеляза 33 гола и направи 66 асистенции в 171 мача с екипа на Айнтрахт (Франкфурт). За този период единствено Томас Мюлер има повече асистенции в Бундеслигата от сърбина.

29-годишният футболист премина медицински прегледи още вчера и ще бъде на разположение за първия двубой от новия сезон на Серия „А“, в който Ювентус приема Сасуоло. Двубоят е в понеделник, 15 август.