София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

1500 пациенти са потърсили медицинска помощ в „Пирогов“

178 са останали за лечение

7 годиниЗдраве 2 Боряна Райчева

От началото на почивните дни около Великден над 1500 души са потърсили помощ в Спешното отделение на „Пирогов“, а 178 се е наложило да останат за лечение. Това съобщи пред журналисти директорът на болницата проф. Асен Балтов.

Остава трайна тенденцията да има неосигурени пациенти, като за миналата година тези случаи са 8700. Професор Балтов посочи, че четирима, пострадали в следствие на пътнотранспортни произшествия са настанени в Централна реанимация и Неврохирургична реанимация. Те са с опасност за живота и екипите полагат усилия за да ги спасят.

Момиче на 14 години е в Детска реанимация заради височинна травма, а тази година в „Токсикологията” на болницата няма деца, които да са препили. 20 души са потърсили помощ в спешния токсикологичен кабинет. Директорът на болничното заведение допълни, че през спешното на специализирания детски комплекс са преминали 350 деца.