София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Ал Йо: Неокомунистите в парламента, водени от своя вожд в президентството, ни готвят диктатура

Коментар във Фейсбук
3 мПолитика 2262

ПАМЕТ: ПЪРВОМАЙСКИ ПРИВЕТ

Москва. Първи май 1941 г. Червеният площад гъмжи от военни. Правят впечатление гостите от приятелска Германия. Сталин и Хитлер са съюзници, „бойни другари”, които заедно се трудят на фронта, подпалвачи на Втората световна война. Това обяснява присъствието на празничния военен парад на германските офицери.
Адолф Хитлер и Йосиф Сталин са социалисти. Разликата между двамата е, че Фюрерът е националсоциалист, а съветския му колега –интернационален социалист.
Фотографиите от този празничен първомайски ден на Червения площад в Москва през 1941 г. ни показват как лично маршал Семьон Тимошенко поздравява немските офицери. Всъщност това е негодникът, който на 17 септември 1939 г. ръководи съветските войски нахлули вероломно в Полша. Фотографиите показват как московчани пулят очи, защото виждат за първи път германски военни. И сякаш се питат: какво става, та нали учехме, че тия германци са фашисти? Може и да са фашисти, но е факт, че се прегръщат със съветските комунисти. И в наши дни е така. Крайните националисти в Германия и Франция са фенове на Путин, одобряват руската политика.
Но тъй като е Първи май, добре е младите да знаят, че лидерът на националсоциалистическа Германия Адолф Хитлер пръв обявява този ден за „официален неработен ден”, тъй като е „Празник на националния труд”. Това става на 7 април 1933 г. Германските работници са получили цялата си надница за неработния ден. Министърът на пропагандата Паул Йозеф Гьобелс записва тогава в дневника си: „голяма дандания”. А на следващия ден - 2 май, свободните работнически синдикати са разтурени и престават да съществуват. Или казано с езика на днешните български „протестъри” и техните депутати, „изчегъртани са”. Защото диктатурата има свои правила на съществуване. Тя първо гази законите, след това създава революционен хаос, който по-късно подрежда така, че свят ни се завива. И винаги се представя като спасение. Но в действителност е нацистка и комунистическа диктатура.
Днес неокомунистите в 45-то Народно събрание на България, водени от своя „вожд и учител” в президентството, ни готвят такава диктатура. Показаха си те вече рогата. Впрочем една от първите задачи на „новата власт” след 9 септември 1944 г. е била да пусне от затвора престъпниците – крадци и убийци.
Днес се действа по-рафинирано: просто се ликвидират органите, които имат за задача да преследват крадците на едро – специализираните прокуратура и следствие. Ликвидира се и Антикорупционната комисия, за да не се отнема придобито имущество и финансови средства от престъпна дейност на стойност над 3 млрд. лева. Лобира се за олигарсите.
Но тези действия на неокомунистите в настоящия парламент, както и бързината, с която проруският ни президент подписа в вчера и обнародва в „Държавен вестник” с днешна дата, законодателното недоносче "нов Изборен кодекс", красноречиво говорят, че над България се спуска мрак. Това е водещата новина за България на 1 май 2021 година.
 
Александър Йорданов, СДС

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!