София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Алибегов: Грипна ваканция в училищата има всяка година, но досега не сме затваряли кръчмите

По думите му ако не може да се обезщети бизнесът, не трябва да се затваря

В последната 1 година слушаме такива срокове - две седмици, 20 дни, след три седмици, само месец. Ако здравните власти бяха подходили разумно, бяха казали, че няма да работим 5 месеца, щеше да е по-лесно за целия бизнес. В момента нямаме никаква предвидимост. Ние слушаме, че след две седмици ще се случи нещо. Това каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в ефира на Нова нюз.

Ричард Алибегов: Никой от нас няма да стои и един ден повече затворен след 10-те дни

Собственик на заведение: Ще работя в локдауна, в затвора поне няма да плащам ток (ВИДЕО)

"Първите дни на отваряне на заведенията те бяха пълни в големите градове. Ние казахме, че ще следва студена вълна и сега заведенията са пълни на 30%-40%. В момента няма никакъв смисъл да бъдат затваряни заведенията. В последната една отново се доказа, че ресторантът не е огнище на зараза. Когато не може да се установи дали е огнище, няма да се затваря ресторантът. Когато не могат да ни обезщетят, тогава няма да ни затварят. Това са бизнеси, това са човешки съдби", коментира още Алибегов.

"Не може 300 000 души да оставиш на улицата и да кажеш, че е по-добре да се затворят ресторантите, защото пък не звучи добре училищата да са затворени, а кръчмите да работят. От една година се противопоставяме заведения срещу лекари, заведения срещу ученици. И ние в бранша имаме деца, те също ходят на училище, ние сме живеели винаги в симбиоза. Грипна ваканция има всяка година, февруари месец учениците не ходят на училище, но не сме затваряли кръчмите", допълни той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!