София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

ATAKA: Ще свали ли държавната БНТ цензурата върху партията

Това съобщават от пресцентъра на партията
55 сЕвроком 305

ПП "АТАКА" изпрати писмо до ръководството на БНТ и генералния директор на медията Емил Кошлуков с въпроси относно цензурата и двойния стандарт наложени на партията по време на последната предизборна кампания. Това съобщават от пресцентъра на партията. Ето какво гласи то:

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Във връзка с изпратената от вас покана за обсъждане относно реда и условията за отразяване на предизборната кампания в програмите на БНТ в съответствие с предвидените в Изборния кодекс форми, които следва да бъдат отразени в споразумение между БНТ и партиите и коалициите, регистрирани за участие в изборите имаме следните въпроси:
1.Какъв е смисълът от подписване на споразумение между БНТ и регистрираните за участие партии на предстоящите избори, след като в абсолютен разрез със споразумението по време на последната предизборна кампания до предаването „Панорама“ не бе допуснат Волен Сидеров в качеството му на кандидат за кмет на София, който дори бе спрян от кордон полицаи на входа на сградата?
2.Освен че споразумението бе безпрецедентно потъпкано от ваша страна, генералният директор на медията Емил Кошлуков си позволи изключително неуместно изказване във вашия сутрешен блок, като заяви, че „кракът на Волен Сидеров няма да стъпи в БНТ!“ Как може да бъде проведена среща между БНТ и партия АТАКА, при положение, че има забрана от генералния директор Емил Кошлуков?
3.Действията на ръководството на БНТ доведоха до започване на съдебни дела, тъй като бе проявен двоен стандарт спрямо партия АТАКА и нейния лидер Волен Сидеров и бе нарушена равнопоставеността на участниците в предизборната кампания, която се гарантира в споразумението. Тези съдебни дела все още са в ход. С оглед на гореизнесената информация ще бъде ли допуснат изобщо представител на АТАКА в сградата на БНТ, или нашите представители отново ще станат жертва на двоен стандарт и публично унижение?
4.Можем ли да считаме, че изпратената от вас покана означава, че забраната от ръководството на БНТ, в лицето на Емил Кошлуков, вече не важи?

В случай, че ръководството на БНТ е преосмислило в положителен план своето отношение спрямо представителите на партия АТАКА, сме готови да се отзовем на поканата за среща, насрочена за 26.01 от 13:00 ч.. Упълномощени да участват в преговорите от наша страна ще бъдат Анелия Дулева и Петър Дучев.

С уважение:

Пресцентърът на ПП АТАКА

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!