София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Бачийски: Важно е да има върховенство на морала, защото закона го променят (ВИДЕО)

Коментар на лидера на Партия „Средна европейска класа“ в "Честно казано с Люба Кулезич"
7 мЕвроком 195

Много често казвам, че "Росенец" е бермудският триъгълник и там изчезва законността. Предполагам, че там става въпрос на показване и доказване, че има хора, които са над закона и определят в държавата какво да се случи. В закона понякога хората казват, че това е "врата в полето", но дори когато се сблъскаш с тази врата и тя е затворена, те гледат да преместят вратата. Да се прави истинска политика, в полза на гражданите, трябва да има преди всичко върховенство на морала, защото как да разчитаме на закона, когато те го променят, както им е угодно. Това коментира, общинският съветник в Бургас и лидер на Партия „Средна европейска класа“ Константин Бачийски.

"Община Бургас е една от многото институции, които се опитва да спре това безобразие. Първият път предложение беше вкарано от 8 депутата, от които четирима са от бургаския район. Техния мотив беше да защитим рибарите в Ченгене скеле. Излезе тогава един представител на ГЕРБ, който каза, че това не може да се приложи на "Росенец", защото трябва преди това да се изпълнят две условия: първо да има селищно образувание, а след това да има рибарско пристанище, само че през 2012г. община Бургас гласува за нови селищни образувания и едно от тях беше "Росенец". Пречките, които уж трябва да пречат са много лесно преодолими", коментира той.

Това означава, че са изпълнили условията, че могат да се узаконят тези постройки на "Росенец", независимо, че са незаконни, или са напът. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!