София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Байерн Мюнхен гледа уверено към 9-та поредна титла в Бундеслигата

Въпросът обаче остава: какво прави Байерн Мюнхен толкова успешен отбор

3 годиниСпортни 4 Ивана Иванова

Немската Бундеслига сякаш отдавна е изгубила интригата, след като една бърза справка ще ни покаже, че през последните години Байерн Мюнхен не просто успява да смаже всеки път противника, той вече прави история, защото говорим за 9 последователни трофея от лигата. Въпросът, както винаги е: дали баварците имат просто невероятен отбор или всички останали са свалили много сериозно нивото. За да говорим така смело, трябва да погледнем дори моментните факти.

От 21 срещи, Байерн са успели да вземат 15 победи 4 равенства и едва 2 загуби. На този етап имат около 5 точки разлика спрямо Лайпциг, всички останали се нареждат много далече под 40-те точки, което означава, че с всяка следваща среща, този отбор има всички шансове да добавя и да прави още по-сериозна разлика. Не трябва да забравяме, че в момента най-високи шансове дори за Шампионска лига се полагат именно на този отбор. Освен това ще открием и някои други интересни предложения, които могат да ни накарат да се замислим какво наистина се е случило в Байерн, за да се постигнат толкова много успехи?

На първо място искаме да споменем един факт, този отбор върви смело към пазарна цена от близо 1 милиард евро, според проверката, към този момент отборът е по-близо до сумата от 829 милиона, но още няколко трансфера през следващия сезон и ще забележим, че няма да има никакви проблеми с достигането на подобни суми. Ако разгледаме малко по-подробно ревюто на оператора буин тук - efirbet.com/bwin/ ще видим, че голяма част от успехите се дължат и на още един човек - Ханс Дитер Флик. 55-годишният бивш немски футболист показва, че е прекарал много време на терена и има достатъчно опит, за да създаде отбор, който не е комбинация от звезди, а отбор, който излиза винаги за победа и играе все по-добре. Впрочем можем спокойно да направим своите прогнози за представянето на отбора във всеки един турнир, в който участват, операторът предлага доста интересни прогнози за баварците, а ако погледнем малко по-сериозно статистиката, трябва да видим, че не е особено трудно да направим своите прогнози.

Въпросът обаче остава: какво прави Байерн Мюнхен толкова успешен отбор? С оглед на представянето им, по-скоро започваме да си мислим, че футболните традиции в Германия не могат да позволят по-сериозната експанзия. Все пак си спомняме и времето, в което Байер Леверкузен се беше превърнал в интересен футболен феномен, а немската класика винаги беше битка между двата отбора. За жалост към този момент имаме само един футболен феномен, който сякаш носи целият немски футбол на гърба си, а ако наблюдаваме желанието и вниманието на феновете, никой не е особено разочарован.